Hlavní obsah

Juventus změří ve šlágru síly s Interem

Dnes večer se na Olympijském stadionu v Turíně odehraje velký zápas. Domácí přivítají vedoucí Inter Milán; turínští ztrácejí na své protivníky 4 body a rádi by toto manko stáhli.

Článek

Domácím vyšel start do sezony na výbornou, když hráči Staré dámy letos příliš bodů neztratili. Po vítězství nad Janovem 1:0 však přišla pro Juventus hořká porážka 1:3 v Neapoli, kde Juve sice vedl, ale nadějný výsledek neudržel. V posledním zápase se domácí vrátili na vítěznou vlnu a s přehledem si poradili s Empoli, kterému David Trezeguet nastřílel hattrick.

„Inter potkáváme v nejlepší možné situaci. Máme z nich respekt, ale chceme zvítězit a zdramatizovat tak boj o titul. Inter má hodně široký kádr, ale my oproti nim nějak nezaostáváme,“ říká trenér černobílých Claudio Ranieri.

Výborná forma zajistí pravděpodobně místo v základní jedenáctce obránci Nicoly Legrottagliemu na úkor Domenica Criscita a pravděpodobně ho nemine ani prodloužení smlouvy. Na marodce zůstává dvojice beků Jean-Alain Boumsong a Jorge Andrade. Disciplinární tresty vypršely hned trojici hráčů - domácí trenér už může počítat se službami Pavla Nedvěda, Giorgia Chielliniho a Antonia Nocerina. V útočném trojzubci by před dvojicí Trezeguet - Iaquinta měl operovat Alessandro Del Piero.

Proti svým bývalým spoluhráčům si zahraje záložník Cristiano Zanetti. „Je to vyjímečné utkání, protože nastoupíme proti obhájcům titulu. Je pouze listopad a čeká nás ještě mnoho zápasů, takže nelze říci, že se dnes může rozhodnout o mistrovi,“ dodává Zanetti.

Inter Milán je společně s Fiorentinou zatím jediným neporaženým celkem v Serii A. Hosté mají výbornou formu, ale ani oni se v posledních střetnutích nevyvarovali mírných zaváhání, když v 9. kole pouze remizovali na horké půdě Palerma 0:0. Naposled však svěřenci kouče Manciniho s přehledem porazili Janov 4:1.

Proti svému bývalému klubu si zahraje také sebevědomý útočník Zlatan Ibrahimovič, který bude mít jistě speciální motivaci. Ani na lavičce se neobjeví Brazilec Adriano, který zlostně reagoval, když ho v 8. kole proti Reggine kouč Mancini střídal. Do branky se po zranění vrací gólman Julio Cruz. Na listině zraněných zůstávají Marco Materazzi, Patrick Vieira, Francesco Toldo, Dejan Stankovic a Luis Jimenez.

„Zápasy proti Juventusu jsou vždy hodně vyhecované. Za dobu mého působení v Interu jsem poznal, že duely s Juventusem jsou pro nás více prestižní, než derby s AC,“ dodává útočník hostí Julio Cruz.

Na vítězství domácích vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.70. Jen o málo více věří bookmakeři ve výhru Interu s kursem 2.50. Pokud si hodláte vsadit na remízu, je tu pro vás kurs 3.00 rovné.

Reklama