Hlavní obsah

Spraví si Hantuchová chuť s Ivanovičovou?

Po pětileté pauze se Slovenka Daniela Hantuchová vrátila na Turnaj mistryň. V úvodním zápase však podlehla 0:2 na sety Marii Šarapovové a dnes by tak potřebovala porazit Srbku Anu Ivanovičovou.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová

Článek

Slovenská jednička se v dosavadní historii potkala s dvacetiletou Srbkou na okruhu WTA dvakrát a v obou případech to bylo letos. Premiérový zápas zvládla v Lucemburku lépe Ivanovičová, jenž dokázala zvítězit ve třech setech. Na trávě v s-Hertogenbosch naopak kralovala utkání rodačka z Popradu, když o čtyři roky mladší soupeřku vyprovodila z kurtu po setech 6-3 a 6-1.

Dnes by ji takovýto podobný výsledek jistě nevadil. Turnaj mistrů je pro každou hráčku velice prestižní, tím spíše pro Danielu Hantuchovou, která se dokázala vrátit mezi světovou tenisovou elitu a za letošní výsledky si jistě svou vstupenku na vyvrcholení sezony zasloužila. První utkání ji však moc nevyšlo, jak už bylo napsáno, ve dvou setech podlehla Rusce Šarapovové.

„Myslím si, že to byl oboustranně dobrý zápas. Publikum se postupně přidávalo na moji stranu a pomohlo mi dostat se ve druhém setu z nepříznivého stavu. Měla jsem svoje šance, ale nevyužila sem jich. Bylo to velmi těsné - všechno se lámalo na několika míčcích. Ještě stále však mám před sebou dva zápasy a můžu postoupit ze skupiny, i když to bude těžké. Udělám pro to, co se dá,“ řekla krátce po utkání světová devítka, která letos zvítězila v Indian Wells a také nedávno v Linci.

Dnes to ale Hantuchová nebude mít jistě vůbec jednoduché. Do cesty se jí totiž postaví objev posledních měsíců Ana Ivanovičová, která je momentálně čtvrtou ženou žebříčku WTA. Toto své postavení včera po tuhém boji potvrdila proti o dvě místa lépe postavené Rusce Kuzněcové, kterou porazila po setech 6-1, 4-6 a 7-5. To je pro Srbku jistě velmi nadějný start, ale dnes ho potřebuje bezesporu potvrdit, jelikož ji nakonec čeká Maria Šarapovová, jenž svou kůži jistě nenechá zadarmo.

Svou kvalitu Ivanovičová letos dokázala vítězstvími v Berlíně, Los Angeles a Lucemburku. Finále si navíc zahrála nedávno v Tokyu, a o kolo dříve se loučila ve Wimbledonu stejně jako na Amelia Island. V letošním roce navíc podepsala tříletou sponzorskou smlouvu s Verano Motors, což je největší distributor automobilů značky Peugeot v jejím rodném Srbsku.

Myslíte si, že dnes Ivanovičová potvrdí svou formu? Pak využijte sázky na Srbku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.24. Daniela Hantuchová letos patří ke špičce ženského tenisu a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Slovenku vsadíte s kursem 3.28.

Reklama