Hlavní obsah

Spraví si dnes Slavia reputaci?

Pražská Slavia včera přišla o historicky nejvyšší porážku v Lize mistrů, když Liverpool porazil 8:0 Besiktas. To ale nic nemění na tom, že to, co před 14 dny předvedla na Emirates Stadium, byla tragédie. Proti Arsenalu se však českým klubům nikdy nedařilo - bilance sedmi porážek ze sedmi zápasů mluví za vše. Dnes se to sešívaní pokusí změnit na vyprodaném Strahově.

Článek

„Čeká nás soupeř, který se s těmi, které potkáváme v lize, vůbec nemůže měřit,“ má jistě pravdu trenér Karel Jarolím, vždyť Arsenal porazil nejúspěšnější tuzemský klub posledních let Spartu už šestkrát. Poslední porážku si však připsala právě Slavia a naskýtá se otázka - budou české kluby v tomto trendu pokračovat? Odpověď se dozvíme už dnes.

V Gambrinus lize nemají Slávisté momentálně konkurenci, což potvrdili i o uplynulém víkendu, kdy porazili doma Teplice a dostali se tak do šestibodového trháku. V Lize mistrů je to však o něčem jiném. V úvodním kole si sice Slavia poradila se Steauou Bukurešť, ale následně doplatila na špatnou defenzívu v Seville a vše gradovalo v Londýně, kde Jarolímovi svěřenci utrpěli neslavný debakl 0:7.

Dnes by to však mělo být jinak, myslí si alespoň kouč Slávie: „Víme dobře, proti komu hrajeme. Arsenal má vynikající formu. Ale věřím, že to bude úplně jiný zápas než v Londýně. Hrajeme doma, je vyprodáno.“ Pomoci k lepšímu výsledku by mohl už uzdravený Vladimír Šmicer, který by se svými zkušenostmi měl být na hřišti hodně platným. Zdravý je rovněž i stoper Brabec, na němž do 19. září stála obranná činnost mužstva, ale od té doby marodil s natrženým kolenním vazem. „Dokáže mužstvo na hřišti usměrnit. To je pro mě jako trenéra obrovská výhoda. On i Šmicer jsou pro nás strašně důležití,“ konstatoval Karel Jarolím, který naopak bude stále postrádat dlouhodobě zraněné Latku, Šventa a Jandu. Čerstvě se navíc zranil kapitán Stanislav Vlček, což je jistě velká ztráta, kvůli karetnímu trestu nesmí nastoupit Volešák.

Arsenal Londýn je českému kraji za poslední roky velmi známý. Tento fakt loni posílil i příchod kapitána reprezentace Tomáše Rosického, z něhož se následně stal jeden z hlavních stavebních kamenů mužstva Arsena Wengera. Dnes však „Malý Mozart“ na strahovský trávník nevyběhne stejně jako nejlepší současný hráč Fabregas, nepostradatelný Hleb a také stoper Touré. Není se čemu divit, Kanonýři mají nahráno a ještě je čeká nesmírně dlouhá, bezesporu těžká sezona.

„To ale v žádném případě neznamená, že nadcházející zápas podceňujeme. Máme v Praze dvacet výborných hráčů a sestava, která vyběhne proti Slavii, bude rozhodně velice silná. Chceme si postup do další fáze Ligy mistrů zajistit už teď,“ vyvrátil spekulace lodivod hostí.

Wengerovi svěřenci mají navíc velmi obtížný zápas v nohách, o víkendu totiž sehráli duel o čelo Premier league s Manchesterem United, který díky Gallasově trefě z 90. minuty nakonec skončil remízou 2:2. Pro Arsenal to znamenalo jednak udržení se na první příčce a zároveň prodloužení své neporazitelnosti v probíhající sezoně.

Pražský celek vstoupí do zápasu bezpochybně jako outsider s kursem 6.15 na jeho vítězství. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.65. I přes roli hostujícího mužstva favorizují bookmakeři této společnosti Arsenal a vypsali na něj kurs 1.50.

Reklama