Hlavní obsah

Texas uvidí souboj posledních šampionů

Vítězové minulých dvou sezon NBA dnes svedou souboj v San Antoniu. Domácí basketbalisté včera prohráli s Houstonem a dnes se to proti Miami pokusí napravit.

Článek

V Texasu se dnes sice představí dva poslední šampioni, současná situace obou mužstev je ale diametrálně odlišná. Předloňské tažení Miami za titulem bylo velmi překvapivé. Nic nenasvědčovalo tomu, že hráči Heat porazí všechny soupeře, kteří se jim postaví, floridský tým se ovšem těsně před koncem základní části dostal do fantastické formy a s ní pak dokráčel až k celkovému vítězství. Hlavní hvězdou Miami byl tehdy mladý rozehrávač Dwyane Wade. Ani on už ale loni Miami nespasil a úřadující šampioni se s playoff rozloučili hned v prvním kole po prohře 0-4 na zápasy. Nyní jsou na tom Heat ovšem ještě hůř. Dwyane Wade se stále zotavuje z operace kolena a ramena a na výsledcích je to hodně znát. Už v přípravě Miami prohrávalo jeden zápas za druhým a ani příchod Rickyho Davise z Minnesoty na tom nic nezměnil. První utkání nové sezony odehrál floridský tým proti Detroitu a prohrál 80-91. Detroit je ovšem silný soupeř, takže tato prohra je omluvitelná, stejně jako těsná porážka na půdě Indiany. V neděli ovšem Miami nestačilo doma ani na Charlotte, které si odvezlo vítězství 90-88. "Už jsme blízko," řekl po utkání obrovitý Shaquille O'Neal, který je už jen stínem kdysi nezastavitelného hráče. "Pořád děláme spoustu hloupých chyb, ale až se přes to dostaneme a naučíme se hrát líp jako tým, bude to v pořádku."

Otázkou je, jestli to bude už v dnešním zápase. San Antonio je totiž nejlepším týmem posledních let s vynikající obranou, která přinutí k chybám i mnohem silnější soupeře. A na rozdíl od Miami mají hráči trenéra Popoviche slušnou formu, ačkoliv je pravda, že Spurs neměli zatím nejsilnější soupeře, takže výhry nad Portlandem, Memphisem a oslabeným Sacramentem je třeba brát s rezervou. Včera San Antonio poprvé v nové sezoně prohrálo: v texaském derby nestačili hráči Spurs na Houston, který na své palubovce zvítězil 89-81. Hlavní hvězdou utkání se stal Číňan Ming, který k 28 bodům přidal i 13 doskoků - šest z toho útočných - a šest asistencí. "Yao je každým rokem lepší. Měl několik skvělých momentů a bylo těžké ho zastavit," uznal po zápase Tim Duncan, největší hvězda San Antonia.

Dnes jeho tým nikdo podobně dominantní nečeká, a i proto bookmakeři o výhře Spurs téměř nepochybují. Na výhru domácích vypsali nízký kurs 1.09. Pokud San Antoniu opravdu věříte, můžete si vsadit na jeho výhru s handicapem 11.5 bodů, a jestli má podle vás dnes Miami šanci zvítězit, můžete si vsadit na něj v kursu 8.00.

Reklama