Hlavní obsah

Rangers i Penguins mají náročný program

Ve čtvrtečním programu NHL změří síly zástupci hlavních měst ze států, které do této ligy vysílají celkem třicet klubů. Ottawa panuje díky prvnímu útoku a skvělé obraně celé soutěži a dnes hostí utrápený Washington. Nejvíce týmů dnes vyjede na led z atlantické divize. New Jersey přivítá v nové hale cestující Philadelphii. Rangers hostí Pittsburgh.

Článek

New York Rangers se rozjížděli do sezóny hodně klopotně. Pouze v necelé třetině zápasů vstřelili více než tři branky a v pětině dokonce neskórovali vůbec. Na přelomu měsíců se proměnil v nepropustnou zeď alespoň brankář Lundqvist, který inkasoval ve čtyřech zápasech jdoucích za sebou dohromady pouhé dva góly. Jezdci by ještě potřebovali najít kanonýra. Jágr spoluhráčům adresuje především přesné přihrávky, ale dvě hlavní letní posily zatím nemají v součtu průměr ani 0,5 gólu na zápas. K nejlepším střelcům tudíž patří Rozsíval, který je zároveň nejvytíženějším obráncem mužstva. V útoku dlouhodobě chybí Straka. Naopak se do něj konečně vrátil Avery, jehož příchod Rangers v průběhu minulé sezóny tolik pomohl. V té nynější se Rangers spoléhají na velmi dobrou hru v oslabení.

Pittsburgh jako celek zvládl solidně první měsíc. Výjimkou byly výkony brankáře Fleuryho, s nímž již přestal mít trenér trpělivost. V pěti ze šesti posledních zápasů tudíž nastoupil do branky Sabourin. Tučňáci dostávají sice podstatně méně branek, ale zároveň se rapidně zhořšili i v útoku. Poslední kapkou bylo včerejší utkání, ve kterém se poprvé v tomto ročníku nikomu z mužstva nepodařilo využít žádnou přesilovou hru. V sestavě chyběl obránce Whitney, což je důležitý člen řady určené pro početní výhody. Trenér ho hodlá postavit, až bude zcela zdravotně v pořádku. Pittsburgh dnes sehraje páté utkání v osmi dnech a čtvrté venku. Náročný program dává opět naději na start brankáři Fleurymu. Klub se bude snažit navázat na pondělní utkání a vylepšit tak zatím špatnou listopadovou bilanci.

Bookmakeři bwin favorizují v dnešním zápase domácí celek, který přerušil v úterý vítěznou sérii prohrou v městském derby. Na výhru New Yorku Rangers je tentokrát vypsaný kurs 1,95 . Hosté se včera vrátili na vlastní led jenom na velmi krátkou chvíli. Pittsburgh již dnešního soka v této sezóně jednou porazil. Pokud to zopakuje i na cizím ledě, stane se tak v kursu 3,05 .

Reklama