Hlavní obsah

Sázkaři se soustředí na Pohár UEFA

Jednoduché obsazení má dnes žebříček nejtipovanějších utkání v soutěži na Eurotip.cz. Všech pět duelů jsou zápasy Poháru UEFA, dnešního hitu v nabídce sázkových kanceláří.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž na Eurotip.cz

Článek

Vůbec nejvíc lidí si vsadilo na zápas Bayern - Bolton. Z pohledu evropských zkušeností jde o souboj obra s trpaslíkem. Německý klub se po loňské nevydařené sezoně musel letos spokojit jen s Pohárem UEFA a v něm si nemůže dát menší cíl, než ho vyhrát. A zdá se, že opravdu patří mezi nejvážnější kandidáty na zisk trofeje. V domácí lize je Bayern jako jediný bez porážky a i přes zaváhání v posledních dvou kolech, kdy jen remizoval s Dortmundem a Frankfurtem, vede tabulku bundesligy. Svou formu potvrdil i v úvodním utkání své skupiny v evropském poháru, kdy dokázal zvítězit na půdě Crvene Zvezdy Bělehrad 3:2. Bolton je na tom výrazně hůř. V Premier League se mu vůbec nedaří, na výhru čeká od konce srpna a se sedmi body je na předposledním místě. Angličané si zkomplikovali i svoji pozici v Poháru UEFA, když doma jen remizovali s Bragou. Není tedy divu, že naprostá většina lidí dnes věří Bayernu: na Němce si s kursem 1.26 vsadilo 618 soutěžících, zatímco jen deset lidí věří tomu, že si hosté odvezou alespoň bod.

Ještě o něco jednoznačněji vidí sázkaři duel Fiorentina - Elfsborg. Fiorentina v prvních 11 zápasech Serie A ještě neprohrála; se silnými soupeři dokázala remizovat a slabší poráží, a proto je v tabulce druhá, jen dva body za vedoucím Interem Milán. Navíc v Poháru UEFA dokázala uhrát cennou remízu ve Villarealu a vzhledem ke zbývajícím zápasům je zřejmě největším favoritem na vítězství ze skupině. Elfsborg si naopak přidělal starosti, když doma neudržel vedení v utkání s AEK Atény a jen remizoval 1:1. Švédský tým, který v ukončené severské lize skončil na čtvrtém místě, je dnes podle bookmakerů jasným outsiderem a sázkaři s tím souhlasí; až na dva soutěžící totiž mají všichni na tiket jedničku s kursem 1.25.

V tomto utkání se našli alespoň dva lidé, kteří věří v úspěch hostů. Souboj Galatasaray - Helsingborg ale účastníci soutěže vidí jako jednoznačnou záležitost pro domácí. Galatasaray je ostřílený tým, který i v Lize mistrů sklízel na své půdě úspěchy. Letos se mu navíc daří - v domácí soutěži ještě neprohrál a vede tabulku. V úvodním zápase skupiny H neudržel vedení v Bordeaux a prohrál 1:2 a dnes tak má co napravovat. Neměl by to mít ovšem těžké. Helsingborg má za sebou nevydařenou sezonu ve švédské lize a ani domácí remízu s řeckým Panioniosem, kterou navíc zachraňoval až v poslední desetiminutovce svým gólem Henrik Larsson, nelze považovat za úspěch. 546 soutěžících si proto vsadilo na Galatasaray v kursu 1.35 a dalších 42 lidí se spokojilo s menším kursem na neprohru domácích.

V posledních dvou zápasech figurují oba čeští pohároví zástupci. Mladá Boleslav měla v úvodní hrací den základních skupin volný los a mohla sledovat, jak si povedou její příští protivníci. Ten první, Villareal, začal domácí remízou s Fiorentinou, která ho určitě neuspokojila. Španělé totiž prožívají skvělou sezonu, v tabulce Primera Division nechávají za zády mnohem slavnější kluby a před sebou mají jen Real Madrid, na který ztrácejí jediný bod. Dnešní utkání v Mladé Boleslavi proto slibuje zajímavou podívanou. Bohužel pro fanoušky Středočechů nezastihl důležitý zápas jejich oblíbený tým v nejlepší pohodě. Rozjetá Boleslav prohrála v 10. kole Gambrinus ligy doma s Libercem a od té doby se jí nedaří: remíza 3:3 v Ostravě je ještě lichotivá, prohra 0:1 na vlastním hřišti se Zlínem v posledním kole už ale určitě ne. Přestože je dnes Villareal hostujícím týmem, je favoritem - jak podle bookmakerů, tak podle sázkařů. 241 soutěžících si vsadilo na Španěly s kursem 1.65, dalších 109 jich jistilo dvojku remízou a jen 69 sázkařů věří v bodový úspěch Mladé Boleslavi.

Pětici nejsázenějších zápasů uzavírá duel Toulouse - Sparta. Oba soupeři ve svých prvních zápasech ve skupině prohráli, pro každého ovšem porážka znamenala něco jiného. Toulouse podle očekávání nestačil v Leverkusenu na domácí Bayer, takže pro něj to žádná tragédie nebyla. Zato Spartra prohrála doma s Curychem, a to byla velká rána postupovým nadějím. V té době se letenští zmítali v krizi, poslední dva zápasy by je z ní ale mohli dostat: v předminulém kole se totiž Sparta vzpamatovala z rychlého vedení Kladna a porazila ho 4:1 a minulý víkend dokonce rozstřílela Most na jeho hřišti 5:0. Ani tyto výsledky ale soutěžící příliš nepřesvědčily. 193 lidí dnes totiž tipuje výhru Toulouse s kursem 1.70 a dalších 109 se jich spokojilo s menším kursem na neprohru domácích, zatímco remízu s kursem 3.40 má na tiketu jen 31 sázkařů a vítězství Sparty v kursu 4.40 dokonce jen 24 odvážlivců.

Reklama