Hlavní obsah

Nijmegen dnes přivítá Heracles

Jedenácté kolo nizozemské Eredivise otevře tradiční páteční předehrávka. V té se utkají dva ne moc úspěšné celky - čtrnáctý Nijmegen a předposlední Heracles.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

NEC Nijmegen zakončil loňský ročník ligové soutěže na 10. příčce, což je stejné umístnění, které zaznamenal i rok předtím. Letos ho pravděpodobně nečeká nikterak velké zlepšení, prozatím se mu totiž naopak daří spíše hůře. V tuto chvíli jsou svěřenci Maria Beena až čtrnáctí, když během deseti kol získali pouhých osm bodů. Tři z nich NEC vybojoval před 14 dny na domácím hřišti, kde uštědřil překvapivý debakl 5:1 Groningenu. Minulý týden se však karta obrátila a Nijmegen si odvezl čtyři góly z Alkmaaru.

Dnes chce trenér Been bezesporu tři body, na což reaguje postavením ofenzivního záložníka Rutgera Worma na místo spíše defenzivního Dominique Kivuva. „Potřebujeme porazit Heracles. Je to tým, který musíme v domácích utkáních zdolávat, ale jistě je nepodceníme,“ konstatoval kouč Nijmegenu, kterému se uzdravil obránce Peter Wisgerhof.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát klub Heracles Almelo. Ten sice má na svém kontě dva tituly z elitní holandské fotbalové soutěže, ale oba jsou už dosti zaprášené (1927 a 1941). Ještě nedávno navíc hrával pouze nižší soutěže, mezi elitu se vrátil teprve předloni a moc se mu nedaří; nejprve skončil třináctý a loni čtrnáctý. Letos to není prozatím o nic lepší, ba naopak. Heraclieden jsou totiž nyní až sedmnáctí a měli by s tím začít něco dělat.

Před měsícem se sice mužům trenéra Ruuda Brooda povedl husarský kousek, když doma porazili 2:1 Alkmaar, ale následně prohráli dokonce 0:9 v Heerenveenu. Minulý týden navíc nadělili tři branky Heraclesu fotbalisté Twente. „Každý zápas je pro nás důležitý a může nás dostat výše,“ konstatoval kouč Brood, jenž neví jestli dnes bude moci využít služeb zraněných Rickyho van den Bergha, Rahima Quedraoga a Srdjana Lakice.

Vzájemní zápasy vyznívají lépe pro Nijmegen, který je i proto dnes favoritem. U bwin si na domácí vsadíte s kursem 1.70. Remízu si u společnosti bwin vsadíte s kursem 3.40 a na vítězství hostů zde najdete kurs 4.30.

Reklama