Hlavní obsah

Zvedne se Derby proti West Hamu?

Poslední celek nejvyšší anglické soutěže Derby sbírá body velmi poskromnu a navíc už ve čtyřech utkáních nevstřelil branku. Špatných výkonů domácích by rád využil jedenáctý West Ham, který však na hřištích soupeřů nezvítězil od začátku září.

Foto: ČTK

Zklamaný malý fanoušek West Hamu United.

Článek

Slaboučký útok domácích vyprodukoval z 12 utkání pouze 5 branek a obrana Derby je rovněž velmi bídná, když se s 26 obdrženými brankami řadí společně s defenívou Readingu mezi nejhorší. Z posledních třech utkání vytěžilo svěřenci kouče Billyho Daviese jediný bod za bezbrankovou remízu ve Fulhamu. Následně podlehli doma Evertonu 0:2 a stejným poměrem nestačili minulý týden v Birminghamu na Aston Villu.

„Pětačtyřicet minut jsme hráli velmi dobře, ale pak jsme dvakrát ztratili koncentraci a na takové úrovni za to vždy zaplatíte. Byl jsem moc zklamaný, jakým způsobem jsme inkasovali,“ dodal po utkání s Aston Villou trenér Davies.

Kvůli problémům se zády bude domácím delší dobu chybět obránce Andy Todd a start dalšího beka Clauda Davise, kterého trápí zranění přitahovače, je velmi nejistý. V útoku by berani mohli být posíleni o útočníka Kenny Millera, který se zotavil ze zranění kolenních šlach.

Po prohrách s Newcastlem, Arsenalem a Aston Villou zvítězil West Ham na půdě Sunderlandu 3:1. V posledních dvou střetnutích kladiváři remizovali v Portsmouthu a doma s Boltonem, který srovnal na konečných 1:1 až v 90. minutě brankou Kevina Nolana.

„Posledních deset minut jsme odehráli jako poražení, chtělo to více profesionality. Jsme moc zklamáni a dva body jsou velkou ztrátou,“ dodal po utkání manažer Kladivářů Alan Curbishley.

Na listině zraněných stále figuruje pětice hráčů - Kieron Dyer, Scott Parker, Julien Faubert, Craig Bellamy a Bobby Zamora. Do tréninku se však zapojila trojice Dean Ashton, Freddie Ljungberg a James Collins, kteří by již dnes mohli svým výkonem pomoci West Hamu k bodovému zisku.

„Situace ohledně zranění je opravdu nebývalá. Někteří hráči se naštěstí vracejí, ale jsou pochopitelně více náchylnější ke zranění, což může být velice frustrující,“ dodává Curbishley, kterému na marodku nově přibyl i záložník Mark Noble, jehož čeká operace kýly.

Na vítězství Derby vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.15. O něco více věří bookmakeři ve výhru West Hamu se solidním kursem 2.15. Pokud věříte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.15.

Reklama