Hlavní obsah

Zlín zůstává v Čechách

Česká extraliga ledního hokeje pokračuje po reprezentační pauze ve vysokém tempu. V úterý započne již třiadvacáté kolo. Karlovy Vary po rekordní nedělní výhře ročníku míří na led Sparty Praha. Ústí nad Labem se bude naopak vzpamatovávat z debaklu na vlastním ledě proti Třinci. Plzeň by se jistě ráda vyhnula v zápase se Zlínem další přestřelce.

Článek

Západočeši patří ke třem klubům, které dosud vždy dokázaly na vlastním ledě potěšit diváky nějakým bodovým ziskem. Zároveň však v počtu tříbodových vítězství v tabulce redukované na domácí zápasy patří do spodního patra. Naposledy Plzeň doma zcela zkolabovala před zraky celé republiky ve čtvrtečním televizním utkání, kdy ještě tři minuty před koncem vedla o dvě branky. Nakonec však neuspěla v samostatných nájezdech. Nedaří se obraně, za níž trpí trápící se brankář Málek. V útoku nejde ostatním dobrým příkladem kapitán Divíšek, který je propadajícím mužem v +/- hodnocení, ale ostatní si z něj naštěstí vzor neberou. Plzeň se tak vcelku stabilně pohybuje na příčkách, kde již několik let nebyla.

Zlín se po nadějném začátku bleskurychle propadl. Pozvolný vzestup přišel až s koncem října. Týká se však především domácích zápasů, v nichž bodoval naplno již třikrát v řadě a především významně zlepšil obranu. Venku se zatím pozvolna daří pouze to druhé. V neděli např. Zlín inkasoval venku až v závěrečné třetině. Přesto ovšem znovu prohrál. V brance nyní klubu vypomáhá zkušený Biegl, který v létě marně doufal, že bude hrát extraligu se Vsetínem. Zdravotní stav Murína se však již zlepšil. V útoku se v posledních zápasech opět naplno obnovila dokonalá spolupráce Balaštíka s Leškou, za nimiž však zeje propastná mezera.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácím tým tentokrát své fanoušky příliš napínat nebude. Na tříbodové vítězství Plzně vypsali kurs 1,8 . Hostům se na ledě dnešního soka dařívalo, ale v minulé sezóně si kluby ve vzájemných zápasech držely výhodu domácího prostředí. Zlín se přesto jistě pokusí potvrdit postupné zlepšení i venku a zmenšit devítibodový náskok soupeře. Na jeho výhru je dnes vypsán kurs 3,45 .

Reklama