Hlavní obsah

Maccabi Tel Aviv na domácí palubovce neprohrává

Eurotip.cz

Může přijet Barcelona, CSKA Moskva nebo Partizan Bělehrad, ale vyhrát v Tel Avivu se jim jen tak nepovede. Loni Maccabi prohrálo na domácí palubovce pouhý jeden zápas z deseti, když recept na něj našla pouze Tau Ceramica, dnes se o to pokusí Cibona Záhřeb.

Článek

V posledních letech však Maccabi nepatří mezi evropské velkokluby pouze na domácí palubovce, což dokládají účasti ve finále Euroligy (2000, 2001, 2004, 2005 a 2006). Letos na jaře ale Final Four Izraelcům uteklo, jelikož ve čtvrtfinále nestačili na pozdějšího finalistu a v tu chvíli obhájce trofeje CSKA Moskva.

V aktuální sezoně by se chtěli svěřenci Odeda Kattashe bezesporu vrátit na vrchol a prozatím si nevedou špatně. První vítězství si připsali hned v úvodním zápase s francouzským celkem Le Mans, následně sice podlehli v Litvě domácímu Lietuvos Rytas, ale před 14 dny si spravili chuť domácí výhrou 73:67 s Pilsenem Istanbul. Před týdnem hráli těžký zápas na palubovce Malagy, který jim vůbec nevyšel, když prohráli 23bodovým rozdílem.

Cibona Záhřeb letos proplouvá Euroligou dosti podobně, když má rovněž bilanci 2-2 a obě výhry si také připsala v domácí hale. U Cibony to však není žádné překvapení, vždyť loni doma prohrála pouze s Panathinaikosem, ale naopak venku nevyhrála ani jednou. „Cibona je tým, který hraje stejně jako my - doma a venku úplně jiný basketbal,“ potvrdil výše zmíněná fakta kouč domácích Oded Kattash.

V letošním ročníku nejprestižnější evropské basketbalové soutěže vyzrála Cibona nejdříve na Pilsen Istanbul a před týdnem také na Armani Miláno. Mezi tyto dva zápasy se vklínili porážky na palubovkách Malagy a Arisu Soluň, kde chyběly Chorvatům 4 body alespoň na prodloužení. Dnes to budou mít pravděpodobně ještě těžší. „Maccabi je obrovský tým, s obrovskými hráči. Je to jeden z nejlepších týmů Evropy, který má na lavičce pět více než schopných náhradníků,“ sklonil se před domácími trenér hostí Josip-Jerko Vrankovič.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem tohoto zápasu domácí, na jejichž vítězství si můžete vsadit s kursem 1.20. Jste-li však názoru, že utkání skončí překvapivou výhrou Cibony, pak dejte na hosty za kurs 4.55.

Reklama