Hlavní obsah

Teplice se mohou přiblížit Slavii

Pražská Slavia včera v předehrávce Gambrinus ligy zaváhala, což může zamíchat kartami na čelu tabulky. Vyhrají-li totiž dnes Telice v Mladé Boleslavi, pak budou na pražského lídra ztrácet už pouhé dva body.

Článek

To však pro Severočechy nebude jednoduchý úkol, jelikož Středočeši patří mezi ligovou elitu, i když tomu jejich současné postavení v tabulce moc nenapovídá. Škodováci totiž vstoupili do letošního ročníku nejvyšší české fotbalové soutěže špatně, ale po příchodu trenéra Zdeňka Ščasného se zvedli, díky čemuž dokázali přejít přes italské Palermo do druhého kola Poháru UEFA. V něm mají za sebou první vystoupení, ve kterém doma podlehli španělskému Villarealu, další zápas je čeká ve čtvrtek v Elfsborgu.

V tuto chvíli se však soustředí na ligu, do níž se po reprezentační přestávce vrací s touhou po bodech. „Přestávka nám z mnoha důvodů přišla vhod. Snad to pomůže k tomu, abychom se vrátili do pohody, v níž jsme před časem byli,“ doufá kouč Zdeněk Ščasný, který bude postrádat zraněného brankáře Millera a vykartované Kopice a Sedláčka.

Teplice skončily v loňské sezoně až na osmé příčce tabulky a letos tak v evropských pohárech neúčinkují. Příští rok by se však v nich chtěly jistě objevit, což dokládají jejich výsledky v Gambrinus lize. Během třinácti kol získaly 26 bodů, když více má už pouze pražská Slavia. Jak už bylo zmíněno, ta však včera klopýtla na Strahově s Olomoucí a muži kouče Petra Rady mohou tak ztrátu na lídra ztenčit.

I Teplicím rozhodně přišla reprezentační pauza vhod, jelikož mohly zapracovat na hře venku, kde letos získaly prozatím pouze osm bodů. Dnes by tak Severočeši mohli prolomit šňůru proher ze hřišť soupeřů, která momentálně čítá zápasy na Slavii a v Olomouci. „Venku už něco chceme udělat, ale musíme být odvážnější a důraznější v zakončení. Hráči si dobře uvědomují, co musí zlepšit,“ konstatoval lodivod hostí, jenž dnes nemůže nasadit potrestaného obránce bosenského původu Merziče a zraněné útočníky Kroupu s Veverkou.

Boleslavští vstoupí podle bookmakerů společnosti bwin do utkání i přes své postavení v tabulce v roli mírného favorita a vsadit si tak na ně můžete v kursu 2.25. Remízu ocenili kursem 2.90. Na Severočechy najdete u stejné společnosti kurs 3.10.

Reklama