Hlavní obsah

Cardiff čeká náročný zápas v Leicesteru

Dnešním nejprestižnějším zápasem na Britských ostrovech bude duel Leicesteru s Cardiffem, kteří se poperou o body do tabulky druhé nejvyšší anglické soutěže. Jelikož oba celky hrály v sobotu, dnes se jistě budou muset vydat ze všech sil.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

V pozici domácích vstoupí do zápasu celek Leicesteru, který před pěti lety spadl z Premier league a od té doby brázdí druholigové vlny. V Championship league se mu však moc nedaří, když doposud každý rok získal lehce nad 50 bodů, což není vzhledem k 46 kolům nikterak povedený úspěch. Letos si prozatím nevede moc lépe - 16 zápasů = 20 bodů. Díky těm jsou Lišky na 15. příčce tabulky, což by dnes chtěli vylepšit a potvrdit tak i nečekané sobotní vítězství v Bristolu.

„Je absolutně šílené hrát po 48 hodinách další zápas, ale nedá se nic dělat,“ polemizoval kouč Ian Holloway nad nabitým programem jeho týmu. Narozdíl od soboty je dnes schopný v dresu domácích nastoupit kapitán Stephen Clemence, který měl svalové problémy. Mimo hru naopak stále zůstávají Levi Porter a Elvis Hammond.

Ani Cardiff neměl v sobotu volno a utkání v Leicesteru tak pro něj nebude jednoduché. Stejně jako domácí ale uspěl, když na domácím hřišti porazil nejtěsnějším možným výsledkem silný Ipswich. Už několikátou nulu v letošní sezoně si tak na své konto připsal brankář a syn legendárního otce Kasper Schmeichel, který je v Cardiffu na hostování z Manchesteru City, v jehož dresu udivoval veřejnost v úvodu sezony.

Modří ptáci mají ve svém kádru ještě větší hvězdy, když v útoku nastupují Jimmy Floyd Hasselbaink a také legendární Robbie Fowler. Posledně jmenovaný však dnes svému týmu stejně jako o víkendu nepomůže, jelikož má problémy s kyčlí. I přes to, že soupiska Cardiffu obsahuje známá jména, tým na tom není moc dobře, když letos získal pouhých devět bodů a právě až sobotní vítězství ho dostalo ze samého dna tabulky. Trenér David Jones dnes doufá v uzdravení dvojice Tony Capaldi - Chris Gunter, dlouhodobě je zraněný Riccardo Scimeca.

Podle bookmakerů bwin jsou favoritem domácí s kursem 1.85. Na remízu si vsadíte s kursem 3.30 a na hosty z Cardiffu vypsali experti světové jedničky hodnotu 3.75.

Reklama