Hlavní obsah

Získá dnes Slavia jistotu postupu?

Eurotip.cz

Pražskou Slavii dnes čeká pátý zápas Ligy mistrů na hřišti Steauy Bukurešť a získá-li alespoň bod, pak na jaře nebude se stoprocentní jistotou v pohárové Evropě chybět.

Článek

Sešívaní odstartovali svou dráhu Ligou mistrů úspěšně, když kromě domácího vítězství se Steauou, uhráli i bod v minulém kole s Arsenalem, což se bezesporu cenní. Zápasy venku sice zhatili slávistickou reálnou šanci na postup do osmifinále, ale Pohár UEFA už si nechtějí nechat utéct. Vstupenku pro jarní boje si mohou vybojovat už dnes, když jim k ní stačí i remíza. Lehké to ale Slávisté mít nebudou i proto, že oproti pátečnímu zápasu s Olomoucí budou postrádat Šmicera s Vlčkem.

„Kdyby mi teď někdo dopředu slíbil bod, bral bych ho. Každý zápas jedeme vyhrát, ale vzhledem k problémům se sestavou by remíza nemusela být špatná,“ říká trenér Karel Jarolím, jehož tým v uplynulém ligovém kole sice ztratil s Olomoucí body, ale ani jeden z největších konkurentů toho nedokázal využít.

Steaua Bukurešť nemá na evropském poli rozhodně neznámé jméno. Ligu mistrů hrála už několikrát, v roce 1986 dokonce vyhrála její tehdejší obdobu Poháru mistrů evropských zemí. Úspěchy má však i z poslední doby, loni doma remizovala s Realem Madrid a následně postoupila až do semifinále Poháru UEFA. Přesto mají dnes její hráči jistě v hlavách úvodní vzájemný zápas v Praze, kde prohráli 1:2.

Od té doby se však udála změna na trenérském postu, když Hagiho nahradil Lacatus, který hru Steauy výrazně pozvedl, což dokládá i pět domácích ligových vítězství v řadě. „Zlepšili se, ale skončí to remízou,“ myslí si Dušan Uhrin mladší, který momentálně koučuje rumunský Temešvár.

Utkání má podle expertů bwin mírného favorita v podobě domácích, na jejichž vítězství si můžete vsadit s kursem 2.00 rovné. Máte-li pocit, že zápas skončí remízou, pak využijte kursu 3.25. Na Slavii vypsali bookmakeři kurs 3.40.

Reklama