Hlavní obsah

Extraligový boj na konci tabulky

Česká hokejová extraliga dnes zakončí velmi náročný týden. Jako první vyjedou na led relativně nejvíce odpočinutí hokejisté Sparty, proti nimž se postaví Vítkovice. Atraktivní duel by měl čekat fanoušky Českých Budějovic, kam míří třetí Liberec. Bitvu klubů z chvostu tabulky budou naopak sledovat diváci na Kladně, kde se představí Ústí nad Labem.

Článek

Domácí klub se dostal do problémů hned na začátku sezóny. Poměrně dlouho čekal na první domácí body a výhru. Kladnu se následně vůbec celkově nedařilo v říjnu. Náznak zlepšení přišel až s koncem listopadu na závěr delší série zápasů hraných venku za sebou. Na začátku prosince dokonce brankář Orct udržel dvakrát za sebou čisté konto. Před reprezentační pauzou došlo opět k výpadku, ale právě celkově zlepšená hra obrany je za pěkným prosincovým bodovým příspěvkem Kladna. V tomto týdnu se to opět potvrdilo především ve středu v souboji proti klubu z popředí tabulky. Páteční venkovní výhra zase dala Kladnu ještě naději, že není třeba vzdávat boj o předkolo play off. Trenér ovšem nebude moci počítat v útoku s Gulašem a v obraně s Nadášdim. Včerejší trénink vynechalo i několik zkušených hráčů, kteří by se dnes na led dostat měli.

Ústí nad Labem vstoupilo do sezóny na nováčkovské poměry solidně. Ukázalo se ovšem, že to bylo do značné míry dáno fakterm, že hrálo poměrně hodně zápasů na vlastním ledě. Z posledních sedmnácti utkání jich před svými fanoušky sehrálo jenom šest a rázem se dostavily problémy. Došlo dokonce i na ostudnou dvoucifernou prohru. Výsledkem je, že Ústí má jednoznačně nejhorší útok i obranu ze všech extraligových klubů. Vedení již začíná postupně docházet trpělivost, což se projevje změnami v kádru. Pryč jsou již např. útočníci Liščák a Antoš. Lvi doufali marně, že jim pomůže druhá reprezentační přestávka, po níž měli na programu dva domácí zápasy za sebou. Těsně před svými narozeninami se alespoň v jejich sestavě objevil olympijský vítěz Čaloun, který přišel v létě jako hlavní posila. Zkušený útočník byl kvůli zranění z konce přípravy schopen nastoupit až nyní, hned se ale uvedl stylově gólem.

Bookmakeři bwin předpokládají, že domácí klub zvýší náskok na svého soupeře na konci tabulky. Kladno dává posledními výsledky najevo, že se hodlá spíše dívat vzhůru a dnes může tento trend potvrdit v kursu 1,65 . Hosté první venkovní extraligovou výhru získali právě na ledě, kde budou hrát i dnes. Celkově se Ústí nad Labem nyní nedaří, což dokumentuje i fakt, že v posledních deseti zápasech nebylo schopno dosáhnout průměru alespoň dvou vstřelených gólů v utkání. Jak naznačuje kurs 4,0 , výhra hostujícího celku by byla pro bookmakery bwin překvapením.

Reklama