Hlavní obsah

Vedoucí Arsenal míří do Portsmouthu

Povánoční kolo Premier league zakončí duel na jihu Anglie. Ambiciózní Portsmouth v něm přivítá lídra tabulky Arsenal Londýn, který by jistě rád prodloužil svou sérii vítězství, jenž čítá derby s Chelsea a Tottenhamem.

Článek

Naopak Pompey mají za sebou dva neúspěšné zápasy, když doma nejdříve podlehli Tottenhamu a následně utrpěli debakl 1:4 na Anfield Road s Liverpoolem. V tabulce Premier league se tak propadli na sedmou příčku tabulky, což je sice pro tento klub stále úspěch, ale bezesporu by se rád vrátil ještě výše.

Tři body dnes může ukořistit v zápase s Arsenalem. „Je to hezké, snadný zápas po duelu s Liverpoolem,“ řekl ironicky kouč domácích Harry Redknapp. „Poslední dva duely nám nevyšly, ale chceme zpět. Budu však spokojený, když budeme do 10. místa, vše navíc je jen prémií,“ dodal charismatický lodivod Portsmouthu, který dnes může počítat s uzdraveným obráncem Noe Pamarotem.

Kanonýři jsou momentálně v bezesporu lepším rozpoložení, jak už bylo zmíněno, porazili totiž Chelsea i Tottenham, čímž si upevnili svůj náskok na čele tabulky. „Je důležité být na vrcholu. Ale také je stále brzo vyvozovat závěry. Tento rok je čelo tabulky velmi vyrovnané a je tak nemožné říci, jak vše nakonec skončí,“ konstatoval Arsene Wenger, kouč Gunners.

Wengerova slova mají jistě svou váhu, vždyť druhý Manchester United ztrácí na Arsenal pouhý jeden bod a Chelsea je zpět o šest bodů. Jelikož dnes Rudí ďáblové hrají na hřišti slabého Sunderlandu, může Arsenal o vedoucí příčku tabulky přijít, jistotu vedoucího postavení udrží Gunners pouze vítězství v Portsmouthu. Na hřišti se pravděpodobně opět neobjeví Robin van Persie, jehož dlouhodobé zranění zdá se ještě zcela nevyprchalo. Zraněný je Theo Walcott, fit je naopak Emmanuel Eboue.

Na výhru domácích vypsala sázková kancelář bwin poměrně vysoký kurs 4.40. Na vítězství favorizovaného Arsenalu určili bookmakeři kurs 1.75. Na remízu je obligátní kurs 3.30.

Reklama