Hlavní obsah

Litvínov má Slavii co oplácet

Česká hokejová extraliga nepolevuje ve svém tempu, i když je jeden klub v zahraničí a mnoho hráčů z ní na mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Šest zápasů se přesto dnes sehraje. Znojmo se pokusí upevnit své postavení v první desítce výhrou nad Libercem. Karlovy Vary budou hájit postavení v první šestce proti Vítkovicím. Litvínov hostí Slavii.

Článek

Severočeši začali sezónu nadějně, ale nevystoupali zdaleka tak vysoko jako vloni. Zároveň je však nepostihl výrazný pád. Od dvanáctého do třicátého kola si neustále drželi v tabulce devátou příčku, což svědčí o tom, že jejich hra nemá žádné výkyvy. Litvínov totiž hrál dlouhou dobu velmi jednoduše. Bodoval doma a z venku se vracel obvykle s prázdnou. Fanoušci se mohli obávat období kolem vánočních svátků, kdy měl klub sehrát tři ze čtyř utkání venku. Mužstvo se ale v pravou chvíli vzchopilo i na ledech soupeřů a vyloupilo oba dva západočeské kluby. Litvínov může najednou doufat, že nastartoval možnou cestu vzhůru do ještě klidnějších vod. V útoku je dnes nejasný start Reichla a Brandy. V brance se bude snažit získat předčasný dar k zítřejším narozeninám J. Hübl.

Slavia se po v jejím podání trošku neurovnaném začátku soutěže rychle vyšplhala na samou špičku, kterou opouští jenom velmi nerada. Předvánoční čas ji však zastihl v nedbalkách. K zimnímu spánku se uložili především střelci, kteří v minulých dvou zápasech zatížili konto soupeřů pouhými třemi góly. To je na klub, který je jednoznačně nejčastěji skórujícím celkem ligy, opravdu málo. Výsledkem byl zisk pouhého jediného bodu. Slavii mohla zbrzdit její dosti rozsáhlá marodka. Z ní by se dnes měli vrátit obránci Kadlec a Vašíček. Horší je stále zdravotní stav Bednáře, Růžičky a také Žižky. Mladý útočník Sklenář se účastní mistrovství světa hokejistů do dvaceti let. Slavia je však podle získaných bodů venku nejlepším klubem v lize.

Bookmakeři bwin zřejmě i kvůli tomu hosty dnes favorizují. Litvínov dnes začíná sérii tří zápasů hraných doma, kde dosud vyhrál v normální hrací době dvě třetiny zápasů. Tentokrát si lze na jeho úspěch vsadit v kursu 3,0 . Slavia tento týden ještě nehrála a vzhledem ke zmíněným zdravotním potížím jí mohl odpočinek přijít vhod. Hosté soupeři připravili jeho letos zatím jedinou domácí prohru v normální hrací době. Dnes je na vítězství Slavie vypsán kurs 1,95 .

Reklama