Hlavní obsah

Spraví si dnes Blackburn chuť?

Eurotip.cz

Dvacáté kolo Premier league dnes zakončí dva duely. V tom prvním změří síly poslední Derby County s devátým Blackburnem, který by chtěl rok 2007 zakončit vítězstvím i proto, že v prosinci už třikrát prohrál.

Foto: AP

Mladá hvězda Blackburnu Morten Gamst Pedersen (vpravo) v souboji s Lassanem Diarrou z Chelsea.

Článek

Derby jsou na tom však ještě hůře, jelikož v posledním měsíci roku prohrály se Sunderlandem, Manchesterem United, Middlesbrough a ve středu i Liverpoolem. Jediný bodový úspěch si připsaly den před Štedrým večerem za remízu v Newcastlu. Podobně si tento nováček vede po celý dosavadní průběh letošní sezony a není se tak čemu divit, že zaobírá až poslední příčku tabulky a na nejbližšího konkurenta ztrácí už sedm bodů.

„Nebyli jsme v mnoha zápasech dobří, a proto jsme na spodku tabulky. Musíme změnit hodně věcí, abychom měli šanci. Bude to stát hodně úsilí,“ konstatoval manažer domácích Paul Jewell, který se svým mužstvem má opravdu co dělat, jelikož dosavadních sedm bodů v polovině soutěže je opravdu málo. Ke zlepšení bezesporu nenahrávají výrazné absence, jelikož mužstvu nemohou pomoci zranění Stephen Bywater, Stephen Pearson, Andy Griffin, Rob Earnshaw, Matt Oakley, Andy Todd, Claude Davis a David Jones.

Blackburn sice zažívá špatný měsíc, ale stále patří mezi top 10 Premier league a může tak pomýšlet na příčky zajišťující v příští sezoně účast v evropských pohárech. Po třech porážkách si Rovers připsali ve čtvrtek bod za remízu na Městském stadionu v Manchesteru, čímž ukončili fantastickou sérii Citizens, která čítala devět vítězství v řadě.

Dnes však chtějí muži kouče Marka Hughese ještě více, jelikož Derby jsou pro každého opravdu hratelným soupeřem. Poprat se o body už budou moci i Robbie Savage a Stephen Warnock, kterým vypršel disciplinární trest. Hrát naopak nebude stále Andre Ooijer, jehož návrat po svalovém zranění se plánuje v lednu.

Blackburn je sice v Pride Parku hostem, ale i tak je považován za favorita s kursem 1.70. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.60 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 4.25.

Reklama