Hlavní obsah

Empoli se utká s Fiorentinou

Eurotip.cz

V toskánském derby přivítá Empoli rivala z Fiorentiny. Oba celky se nachází v naprosto rozdílných situacích; Empoli patří předposlední pozice a tápe v sestupových vodách, zato Fiorentině náleží slušná čtvrtá příčka zajišťující předkolo Ligy mistrů.

Článek

Po remízách s FC Janov, Udine a Regginou minulý týden prohrálo Empoli v Livornu 0:1. Ještě před tímto duelem odehráli domácí divoký zápas na půdě Juventusu, kde svěřenci kouče Malesaniho dorovnali dvoubrankové manko, ale nakonec Staré dámě podlehli v poměru 3:5. Domácí však dnes určitě nebudou chtít dát svou kůži lacino. O nevyzpytatelnosti Empoli před vlastními fanoušky svědčí i 5 domácích utkání bez prohry.

Trenér Alberto Malesani pro dnešní duel připravil nezvyklé rozestavení 4-5-1, z čehož vyplívá, že pravděpodobně nezbude místo v základní sestavě pro kapitána Ighli Vannucchiho. Mezi náhradníky nejspíš zamíří i Luca Saudati. Jediným hrotovým hráčem by měl být Nicola Pozzi, který se dvakrát trefil do sítě Juventusu. Na marodce jsou záložník Claudio Marchisio a mladý forvard Levan Mchedlidze.

Hosté přijíždějí do Empoli ve slušném rozpoložení; v posledních třech střetnutích Série A zdolali postupně Cagliari (5:1), Parmu (2:1) a minulý týden AC Turín (2:1). Fiorentina měla ve čtvrtek na programu duel italského poháru na horké půdě Lazia; Římané vedli po 20 minutách už 2:0, ale hosté dokázali zásluhou Pazziniho snížit a odvážejí si slušné vyhlídky do odvety.

„V derby chci samozřejmě hrát. Už v prvním vzájemném střetnutí na konci srpna jsem byl hodně nabuzený a vstřelil i první branku sezony. Těšíme se na zápas a jedeme si pro vítězství,“ dodává střelec Pazzini.

V dnešním střetnutí se i přes porážku na Laziu očekává podobná sestava té, která nastoupila v Římě. V základní sestavě se však nejspíš neobjeví právě 23letý forvard Pazzini. V tříčlenném útoku nastoupí Christian Vieri, Mario Alberto Santana a největší hvězda klubu Adrian Mutu. Rumunský kanonýr je bezpochyby největší hrozbou hostí - jeho 6 branek z posledních 6 utkání hovoří za vše.

Na vítězství domácího Empoli vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.70. Na výhru Fiorentiny určili bookmakeři kurs 2.10. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, využijete kurs 2.80.

Reklama