Hlavní obsah

Sparta musí opět odpovídat

Pražská Slavia včera nezaváhala v derby s Bohemians a Sparta tak dnes musí znovu dotahovat. Na tým z Letné však čeká velmi těžký úkol, v Mladé Boleslavi se mu už tradičně nedaří a na podzim s tímto soupeřem prohrál i doma.

Článek

Sparťané před týdnem zvládli pondělní dohrávku Gambrinus ligy, v níž porazili nejtěsnějším možným rozdílem Teplice. Dnes si zápas před televizními kamerami zopakují, ale tentokrát v Mladé Boleslavi, odkud si Pražané v posledních třech letech neodvezli ani bod. „O tom prokletí moc dobře vím, i když jsem většinu těch zápasů nezažil. My ovšem jedeme dnes s jasným cílem tu sérii zlomit,“ říká jasně záložník Pavel Horváth. „Musíme se soustředit především na obranu, to bude dneska základ. Protože vždy alespoň jeden gól dáme,“ dodal mozek pražské Sparty, který dnes samozřejmě v základní jedenáctce nebude chybět. Hrát naopak stále nebude Karol Kisel, který pokračuje v rekonvalescenci.

Sparta opravdu nutně bodovat potřebuje, jelikož slávistický náskok opět činí pět bodů a to není až tak málo. „Nad tím teď nechci přemýšlet. Nemá cenu plakat předem nad rozlitým mlékem, konečný účet se bude psát až po 30. kole,“ myslí si zkušený Horváth.

Mladá Boleslav však nebude pro Spartu snadným soupeřem nejen z pohledu na vzájemné zápasy. Svěřenci Zdeňka šťastného neprožívají nejlepší sezonu a tím spíše to chtějí co nejdříve zlomit. Na jaře si navíc nevedou nejhůře, jelikož první porážku utrpěli až před týdnem v Mostě.

„V české lize není žádný soupeř lehký. Most nám připomněl, že porazit může kdokoliv kohokoliv. Proč bychom se měli bát Sparty, i když momentálně hraje velmi dobře. I pro nás přeci platí, že každý je k poražení,“ konstatoval kouč Škodováků, jenž se stále musí obejít bez Pižanowskiho a Opiely. Nejistý je navíc start špílmachra Hodúra.

Na vítězství domácí Mladé Boleslavi dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 3.65. Věříte naopak, že Sparta prolomí prokletí a odveze si z Boleslavi tři body, pak si vsaďte s kursem 1.90. Na remízu nabízí experti bwin kurs 3.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články