Hlavní obsah

Birmingham přivítá konkurenční Newcastle

Straky z Newcastlu v probíhající sezoně rozhodně nepotvrzují předsezónní cíle a už to tak vypadá, že budou muset dokonce bojovat o udržení. Důležité utkání je nyní čeká v dohrávce 30. kola Premier league, kterou hostí Birmingham.

Článek

Birmingham je na tom ještě hůře než jeho dnešní soupeř, jelikož má na sestupové příčky pouhý bod náskoku. V poslední se mu však poměrně daří - od začátku února prohrál pouze minulý týden v Portsmouthu. Nejlépe vyšel Blues poslední domácí zápas s Tottenhamem, ve kterém zvítězili dokonce 4:1. O tento výsledek se největší měrou postaral útočník Mikael Forssell, který zaznamenal hned hattrick.

Právě na zápas se Spurs dnes jistě chtějí svěřenci Alexe McLeishe navázat i proto, že každý bod potřebují jako sůl. „Každý zápas je opravdu důležitý, čehož jsme si vědomi. Jestliže zopakujeme hru z posledních třech, čtyřech utkání, bude to s námi mít Newcastle nesmírně těžké,“ věří kouč Birminghamu, který se stále bude muset obejít bez potrestaného obránce Martina Taylora. Nejistý je start Camerona Jerome, ostatní hráči jsou však McLeishovi plně k dispozici.

Pravděpodobně ani v nejhorším snu si vedení Newcastlu United nepředstavovalo tak bídnou sezonu, jakou jejich tým zažívá. Straky vyhrály doposud pouhých 7 z 29 utkání a právem jim tak náleží až 15. příčka v tabulce. Tragickou formu mají především v poslední době, jelikož už ve 12 utkáních v řadě neslavili vítězství a během těchto zápasů vstřelili pouhých 6 branek. Minulý týden navíc utrpěli už čtvrtou prohru za sebou, když rozdílem třídy podlehli Liverpoolu.

Po tomto výčtu je asi každému jasné, na jakém bodě se nachází sebevědomí hostů, které už bezesporu potřebuje úspěch. „Musíme se dostat do stavu, kdy se nebudeme dívat zpět a myslet pouze na budoucnost. Pouze tu můžeme ovlivnit,“ řekl manažer Strak Kevin Keegan, který převzal trenérskou taktovku teprve nedávno. Jeho práci už od prvních dnů komplikují výrazné absence, ale v tomto směru se začíná blýskat na lepší časy. Do dnešního duelu už zasáhne útočník Mark Viduka a také záložník Joey Barton. Na marodce zůstávají James Milner, Shay Given, Emre a Stephen Carr.

Oba celky potřebují nutně bodovat. Myslíte si, že zvítězí domácí, pak využijte kursu 2.30 vypsaného na jejich vítězství společností bwin. Kurs na vítězství Newcastlu má hodnotu 2.95 a na remízu 3.05.

Reklama