Hlavní obsah

Murray vyzve Karloviče

Největší probíhající tenisový turnaj v americkém Indian Wells má dnes na programu zápasy 3. kola. Stále mladíček Andy Murray vyzve na souboj chorvatského obra Iva Karloviče.

Foto: ČTK

Chorvatský tenista Ivo Karlovič

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP potkali zatím pouze jednou a úspěšnější byl 20letý Skot, který loni ve finále v San Jose zvítězil po velké bitvě a setech 6-7, 6-4 a 7-6.

Minulý rok zakončil mladý Brit poprvé v Top 15 světového žebříčku i přesto, že kvůli zranění zad a zápěstí zmeškal téměř 4 měsíce. Do začátku letošní sezony se aktuální světová šestka pustila s velkou vervou a hned v úvodním turnaji v Dauhá došel Murray až do finále, kde zdolal Švýcara Wawrinku a připsal si tak první letošní titul na okruhu ATP. Hned na to přišlo pro rodáka z Dublane zklamání, když vypadl v 1. kole Australian Open s tehdy ještě nepříliš známým Wilfriedem Tsongou, který však nakonec senzačně došel až do finále.

Následně si Murray nabuzený předchozím neúspěchem poradil se všemi protivníky na turnaji v Marseille a po výhře nad Chorvatem Ančičem slavil svůj druhý letošní triumf. V úvodu tohoto měsíce v Dubaji 20letý tenista sice vypadl ve čtvrtfinále s Rusem Davyděnkem, ale zároveň si připsal skalp fenoména posledních sezon Rogera Federera. Zde v Indian Wells měl Murray po volném postupu z 1. kola drobné potíže s Jurgenem Melzerem, ale nakonec si s Rakušanem ve třech setech poradil.

„Ivo disponuje nejlepším servisem ze všech hráčů na okruhu. O tom není pochyb. Z výšky 208 centimetrů je schopen sázet mnohem větší bomby než třeba Sampras a jiní velikáni,“ říká Murray, jehož největší předností jsou právě returny, které se mu dnes budou velice hodit.

Ivo Karlovič se mezi tenisovou elitou pohybuje mnohem déle než jeho dnešní soupeř, ale stejně jako Murray, i on loni zažil nejlepší sezonu v kariéře. Poprvé zakončil rok mezi 25 nejlepšími hráči světa. Svou všestrannost dokázal turnajovými vítězstvími na třech rozdílných površích, čímž se už mohl chlubit pouze Roger Federer.

29letý Chorvat po nevydařeném podniku v Dauhá došel do 3. kola úvodního grandslamu sezony a na turnaji v Marseille se poroučel již v kole druhém. Největší letošní úspěch si tak připsal na sklonku února v Rotterdamu, kde si poradil i třeba s Tomášem Berdychem a skončil až v semifinále na raketě Francouze Llodry. Zde na Pacific Life Open zatím na velké soupeře nenarazil – v 2. kole vyřadil chorvatský obr Jihoafričana De Voesta.

Podle sázkové kanceláře bwin je jasným favoritem na výhru Andy Murray s kursem 1.29. V úspěch silného servisu Iva Karloviče bookmakeři příliš nevěří a na jeho vítězství určili kurs 2.97.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články