Hlavní obsah

Zlomí Valencie Rijkaardovi vaz?

Nepříjemným obdobím momentálně prochází FC Barcelona, která o víkendu zaváhala už potřetí v řadě v ligové soutěži a začíná se výrazně spekulovat nad osudem trenéra Franka Rijkaarda. Jeho konečná může nastat už po dnešním odvetném pohárovém duelu s Valencií, do něhož vstoupí Katalánci v nelichotivé pozici, doma totiž uhráli pouhou remízu 1:1.

Článek

V zápase však Barcelonští jasně dominovali, když na bránu soupeře vyslali neuvěřitelných 30 střeleckých pokusů. Ujal se ale pouze jeden, naopak Valencie vystřelila jednou a hned se trefila do černého.

Barceloně se však v poslední době nedaří jen výsledkově, ale také vnitřní záležitosti klubu nejsou optimální. Špílmachr Ronaldinho dle vyjádření vedení, pouze hraje své zranění lýtka. Na druhou stranu Brazilec by rád nastoupil do dnešního duelu s Valencií, ale s největší pravděpodobností se tak nestane, což je údajně trest za noční flám. Těžko soudit, jaký z těchto argumentů je pravdivý, jedno je ale jisté, v Barceloně není momentálně vše v pořádku. Zdá se, že šance na titul už v Katalánsku vyprchaly, jelikož Real Madrid má 10 kol před koncem náskok sedmi bodů, což je bezesporu hodně. Culés se tak musí zaměřit na zbylé své soutěže - Ligu mistrů, v jejímž čtvrtfinále narazí na německé Schalke, a domácí pohár Copa del Rey. V tom ale nejsou daleko od vyřazení, jelikož dnes musí bezpodmínečně vstřelit branku ve Valencii a to není jednoduchý úkol.

„Každý ví, jak je to pro nás důležitý zápas. Chceme postoupit a prezentovat se dobrým výkonem,“ řekl jasně kouč Rijkaard, jehož mužstvo v Primera division podlehlo na začátku března Atletiku Madrid, následně prohrálo i doma s Villarrealem a o víkendu pouze remizovalo na hřišti nováčka Almerie.

V ligové soutěži si v poslední době nevede dobře ani Valencie, ale u ní je to dlouhodobější problém. Slabé podzimní výsledky odsoudily Los Che k průměru La ligy a také pouhému čtvrtému místu ve skupině B Ligy mistrů. Na jaře už tak bojují pouze na domácí půdě, kde musí zabrat, jelikož mají v ligové tabulce o pouhé čtyři body více než aktuálně sestupující Huelva.

Radost však dělají Valencijští hráči svému trenérovi Ronaldu Koemanovi v domácím poháru, v němž si už poradili s Realem Union, Betisem Sevilla a také Atletikem Madrid. Jak už bylo zmíněno, úspěšně vstoupili také do dvojzápasu s Barcelonou. „Máme na to odehrát perfektní zápas s Barcelonou i nyní, a postoupit tak do finále,“ věří obránce domácích Carlos Marchena.

Kromě Ronaldinha se musí Barcelona obejít také bez Deca, Ezquerra, Giovaniho, Oleguera a Messiho. Domácí jsou na tom s marodkou podstatně lépe, jelikož postrádají pouze Alexise s Vicentem.

Myslíte si, že Valencie potvrdí udrží svůj náskok a postoupí, pak si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 2.10. Jste-li názoru, že Barcelona konečně prolomí své špatné výsledky, využijte sázky na její postup s kursem 1.65.

Reklama