Hlavní obsah

Poradí si Hewitt s Bolellim?

Ve třetím kole tenisového Wimbledonu s dotací přes 2 mil. Liber na sebe narazí Lleyton Hewitt a Simone Bolelli. Oba se střetli zatím jednou. Shodou okolností loni, zde na dvorcích v All England Clubu, a hladké vítězství si připsal zkušený Australan.

Článek

Lleyton Hewitt si v roce 2002 na anglické trávě dokonce připsal titul a i v posledních letech byl zde úspěšný, když v roce 2006 skončil ve čtvrtfinále a loni vypadl po velké osmifinálové bitvě s Novakem Djokovičem.

Na úvod letošní sezony došel 27letý tenista do čtvrtfinále v Adelaide a na Australian Open znovu nenašel recept na Novaka Djokoviče, který se s letošním Wimbledonem už rozloučil. Na březnovém podniku v Las Vegas sice vyřadil 27. hráč světa Marata Safina, ale následně nestačil na Francouze Benneteaua. Po výhrách nad Samem Querreyem, Rusem Južným doputoval rodák z Adelaide do osmifinále turnaje v série ATP Masters v Indian Wells, kde mu stopku vystavil Mardy Fish. Kvůli zranění kyčle vynechala bývalá světová jednička téměř celou antukovou sezonu, ale účast na French Open si ujít nenechala. Na dvorcích Rolanda Garrose přešel Hewitt přes Mahuta i Fishe, ale ve třetím kole nestačil na Davida Ferrera. Poslední turnaj populárnímu Australanovi vcelku vyšel, když na trávě v londýnském Queensu prohrál až ve čtvrtfinále s Novakem Djokovičem.

V prvním kole zdolal Hewitt v pětisetové bitvě Robina Haaseho a bylo zřejmé, že ještě nenabral optimální kondici. Druhý zápas se Španělem Montaňesem byl už jasnější záležitostí. „První set byl hodně těžký. Servíroval velmi dobře. V průběhu zápasu jsem se cítil lépe a lépe,“ dodal po utkání Hewitt, kterého stále trápí problematické kyčle.

Simone Bolelli potřeboval na postup přes Alexe Bogdanovice čtyři sety, stejně jako v posledním duelu s patnáctým nasazeným Gonzalezem, kterého udolal až po třech hodinách hry. Po jeho nevydařených vystoupeních v Queensu a Nottinghamu tak může být Bolelli se svými výsledky na Wimbledonu už nyní spokojen.

Na únorovém podniku v Záhřebu se italský tenista probojoval do semifinále, kde nestačil na Ukrajince Stakhovskyho. Rozhodně nejlepší výsledek si 46. hráč světa připsal na antuce v Mnichově, kde až ve finále nestačil na Fernanda Gonzaleze, kterému, jak již bylo řečeno, porážku oplatil v posledním utkání. Na turnaji Masters v Římě si rodák z Bologni poradil s Francouzy Patiencem a Simonem, ale nad jeho síly byl ve třetím kole Andy Roddick. Stejného výsledku dosáhl 22letý hráč i na Roland Garros, kde prohrál s Michaelem Llodrou.

Jasným favoritem je podle sázkové kanceláře bwin Lleyton Hewitt s kursem na výhru 1.16. Pokud věříte v další překvapivý postup Simone Bolleliho, využijte pěkného kursu 4.00 rovné.

Reklama