Hlavní obsah

Tipsareviče čeká Tursunov

Zřejmě hodně vyrovnanou podívanou lze očekávat od utkání třetího kola probíhajícího Wimbledonu mezi Jankem Tipsarevičem a Dmitrij Tursunovem. Vzájemná bilance obou hráčů je taktéž nerozhodná. Už před pěti lety zvítězil na challengeru v Torrance srbský tenista. Tursunov mu porážku oplatil v roce 2006 v Dauhá.

Článek

Janko Tipsarevič zdolal na úvod Wimbledonu poměrně hladce Francouze Ascioneho. O třídu lepší soupeř čekal srbského tenistu ve druhém kole – dvojnásobný finalista travnatého grand slamu, Andy Roddick. Toho Tipsarevič vyprovodil z kurtu po více než třech hodinách čtyřsetového boje. „Když se podíváte na statistiky, je to jednoduché. Měl hodně breakových příležitostí a nevyužil je,“ říká světová čtyřicítka, jejíž slova potvrdil i sám Roddick. „Mé údery při breacích byly strašné,“ dodává Američan, který nevyužil ani jeden z osmi breaků, zatímco srbský tenista oba dva.

Nenasazený čerstvě 24letý rodák z Bělehradu by jistě rád navázal na svou osmifinálovou účast z předešlé sezony. V té letošní si v úvodu zahrál na Australian Open, kde zdolal Sirianniho a Verdasca a obrovské potíže přidělal Rogeru Federerovi, kterému podlehl až v pátém setu 8-10. Následně došel 40. hráč světa třeba do čtvrtfinále v Záhřebu, kde nestačil na Ukrajince Stakhovského. Stejný výsledek si připsal i na challengeru Sunrise, kde podlehl Robinu Haasemu. Jednoznačně nejlepšího výsledeku sezony dosáhl extravagantní Srb v závěru března v Miami, kde skončil až ve čtvrtfinále na raketě Davyděnka. Za zmínku ještě stojí jeho účasti ve třetích kolech na turnajích série Masters v Monte Carlu a Hamburku. Na trávě v Queensu prohrál svěřenec kouče Perlase ve třetím utkání s krajanem Djokovičem.

Dmitrij Tursunov je nasazen jako číslo 25 a hned při prvním letošním vystoupení na anglické trávě musel vydat hodně sil, aby přešel po pětisetové bitvě přes Francouze Mahuta. Velký odpor mu naopak nekladl ve druhém kole domácí Chris Eaton. Ruský tenista, který by dnešní výhrou vyrovnal své osobní maximum zde v Anglii, vstoupil do aktuálního ročníku tou pravou nohou. Po čtvrtfinále v Dauhá slavil titul v Sydney, kde ho nezastavila ani jména jako Wawrinka, Gasquet či Grosjean. Na Australian Open to už taková sláva nebyla. Další slušný výsledek si rodák z Moskvy připsal v Miami, kde prohrál až v osmifinále s Tomášem Berdychem. Po výhrách nad Brandsem a Garciou-Lopezem skončil 25letý hráč ve třetím kole Roland Garros a přípravné turnaje na Wimbledon mu také dvakrát nevyšly.

O něco více věří bookmakeři Janku Tipsarevičovi, na jehož výhru určili kurs 1.60. Na vítězství Dmitrije Tursunova si u bwinu můžete vsadit v kursu 2.05.

Reklama