Hlavní obsah

Potrápí Nadala zkušený Kiefer?

Třetí kolo třetího grand slamu sezony dnes nabízí souboj světové dvojky Rafaela Nadala s Nicolasem Kieferem. Německého hráče nelze podceňovat, vždyť z Wimbledonu už vypadla jména jako Djokovič či Roddick. Oba hráči se letos potkali dvakrát a vždy zvítězil španělský tenista.

Článek

Rafael Nadal, dvojnásobný finalista Wimbledonu z předešlých let, vstoupil do letošního ročníku jak jinak než výborně. V Chennai nestačil až ve finále na Rusa Južného a na Australian Open skončil v semifinále s překvapením turnaje Tsongou. V Miami vypadl až ve finále s Nikolajem Davyděnkem. Na sklonku dubna ruskému hráči porážku oplatil v semifinále podniku ATP Masters v Monte Carlu, kde po vítězství nad Rogerem Federerem slavil první triumf v sezoně. Druhý úspěch na sebe nenechal dlouho čekat – přišel hned o týden později v Barceloně, kde na antukového krále nenašel recept v posledním duelu ani jeho krajan David Ferrer. V Římě se rodákovi Mallorky nedařilo, ale chuť si spravil na dalším turnaji ATP Masters, tentokrát v Hamburku, kde opět nenašel přemožitele. Bez ztráty kytičky prošel silný Španěl přes Roland Garros a z celkového vítězství se radoval i na trávě v londýnském Queen´s Clubu.

Zde na dvorcích v All England Clubu vyřadil Nadal nejprve Andrease Becka a ve čtyřech setech si poradil i s talentovaným Gulbisem. „Za vítězství jsem opravdu šťastný. Věděl jsem, že mě čeká těžký soupeř. Je to vždy nebezpečné hrát proti někomu tak mladému, s velkou motivací a bez přílišného respektu k nejlepším hráčům,“ dodal rodák z Mallorcy na adresu Lotyše Gulbise.

Nicolas Kiefer v dosavadním průběhu turnaje neztratil ani set. Na úvod zdolal čtvrtfinalista Wimbledonu z roku 1997 Francouze Benneteaua a za hodinu a půl vyřídil Argentince Vassalla Arguella.

Německému tenistovi start do sezony příliš nevyšel a do třetího kola se dostal až v Miami, kde ho zastavil právě jeho dnešní soupeř Nadal. Do čtvrtfinále se zanedlouho 31letý hráč podíval v Hamburku, kde vyřadil postupně Mathieuho, Wawrinku a Davyděnka a nestačil až ve čtvrtfinále na Andrease Seppiho. Na dalším turnaji se aktuálně 32. hráč žebříčku ATP představil v Halle, kde se mu vcelku dařilo a jeho pouť turnajem skončila až v semifinále na raketě Rogera Federera.

Na vítězství favorizovaného Nadala vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.05. Na postup Nicolase Kiefera do osmifinále určili bookmakeři vysoký kurs 6.25.

Reklama