Hlavní obsah

Los Angeles cestují na půdu rozjetého Washingtonu

Velice pikantní souboj nabízí dnes poměrně chudá nabídka sportovních utkání. Beckhamovo Los Angeles Galaxy změří v americké nejvyšší fotbalové soutěži Major League Soccer síly s celkem z hlavního města USA - Washingtonu.

Článek

DC United vstoupilo do sezony opravdu špatně, ale poslední zápasy nabírají svěřenci trenéra Toma Soehna výbornou formu. Ve dvanáctém utkání sezony v úvodu června zdolali United 2:1 Chicago, když nepříznivé skóre otočili svými brankami Jaime Moreno a v závěru obrat dokonal Luciano Emilio. Především Brazilský útočník je hlavním strůjcem úspěchu svého týmu a dokazuje, že si loňskou cenu pro nejužitečnějšího hráče MLS opravdu zaslouží. V polovině června rozstříleli domácí před vlastními fanoušky New York Red Bulls 4:1 a 29letý forvard zaznamenal dokonce hattrick.

Před týdnem změřil Washington síly s tápajícím San Jose a připsal si povinné tři body. „Nehráli jsme jako tým. Přišli jsme na hřiště s tím, že už máme utkání vyhrané, což je pro mě zklamáním. Nestává se však každý den, že i přes nemastný výkon slavíte výhru,“ konstatuje nepříliš spokojený trenér až pátého celku východní konference Tom Soehn.

U nás zřejmě nejznámější mužstvo MLS aktuálně vévodí s 21 body tabulce západní konference a i Galaxy se může z posledních utkání pyšnit slušnou bilancí. Po domácí výhře 3:2 nad Coloradem zdolali svěřenci holandského kouče Ruuda Gullita San Jose. V tomto střetnutí si hattrick připsal 27letý útočník Edson Buddle. Minulý týden vedlo Los Angeles už 2:0 nad Columbusem, ale nadějný výsledek nedokázalo udržet a nakonec jenom remizovalo 3:3.

„Uvidíme, co se stane. Teoreticky by mělo být k vidění mnoho šancí. Velký pozor si musíme dávat na oba útočníky - Luciana a Morena,“ dodává střelec jedenácti branek v letošní sezoně Landon Donovan.

Bookmakeři sázkové kanceláře bwin mírně favorizují domácí DC United s kursem na výhru 2.25. Na vítězství LA Galaxy je kurs 2.80. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, využijte obligátního kursu 3.25.

Reklama