Hlavní obsah

Postoupí Venus Williamsová znovu do finále?

Eurotip.cz

V dnešním druhém semifinále třetího grand slamu sezony se představí i starší ze sester Williamsových – Venus. Tu v boji o finále čeká nejvýše nasazená hráčka, která ještě v pavouku zbyla, turnajová pětka Jelena Dementěvová.

Článek

Obě hráčky se na okruhu WTA potkali již sedmkrát a úspěšnější je zatím Američanka, která na svou dnešní soupeřku nestačila pouze dvakrát.

V letošní sezoně se Venus Williamsová svým příznivcům sedmá hráčka světa příliš neukázala. Nastoupila totiž na pouhých sedmi turnajích. Na úvodním grand slamu v Melbourne došla až do čtvrtfinále, kde se musela sklonit před uměním Any Ivanovičové. V Dauhá ani Memphisu se jí příliš nedařilo, ale alespoň částečně si 28letá hráčka spravila chuť na březnovém turnaji v Bangalore, kde vypadla v semifinále se svou sestrou Serenou. O měsíc později došla Venus do čtvrtfinále štědře dotovaných turnajů v Miami a Římě, ale po prohře s Italkou Pennettaovou vypadla z Roland Garros už ve třetím kole.

Na anglické trávě je však světová hráčka číslo sedm nesmírně úspěšná a nyní pokukuje po svém pátém wimbledonském titulu. Postupně zdolala domácí hráčky Cavadayovou s Keothavongovou, Španělku Sanchezovou, Alisu Kleybanovovou a naposled Thajku Tanasugarnovou. Ani jedna z jejích dosavadních soupeřek nepatří ani do elitní světové čtyřicítky.

Jelena Dementěvová došla na prvním grand slamu sezony v Melbourne do osmifinále, kde nestačila na Marii Šarapovovou. Letos zatím jediné turnajové prvenství získala v úvodu března v Dubaji, kde ve finále porazila další Rusku Kuzněcovovou. Na podnicích v Miami a Charlestonu potvrzovala dobrou formu, kterou mohla korunovat v Berlíně, kde ji však ve finále zastavila Dinara Safinová. Ani na sklonku května 26letá tenistka ve finále turnaje v Istanbulu neuspěla, když nad její síly byla Polka Radwaňská. Ve čtvrtfinále French Open a mezi posledními čtyřmi v Hertogenboschi nestačila rodačka z Moskvy na Dinaru Safinovou.

Ruská tenistka v cestě do semifinále zdolala Italku Camerinovou, Švýcarku Bascinszkou, Giselu Dulkovou, Shahar Peerovou a v úterý přešla přes Naďu Petrovovou. Nad svou krajankou vedla po zisku úvodního setu už 5-1, ale Petrovová ještě dokázala získat druhou sadu pro sebe.

„Byla jsem tak blízko výhře ve dvou setech. Nevím, co se stalo. Hned se mi v hlavě promítl podobný průběh z French Open. Bylo to nesmírně vyčerpávající. Venus je jasná favoritka, nemám co ztratit,“ dodává Jelena Dementěvová.

Jasnou favoritku vidí bookmakeři ve Venus Williamsové, na jejíž vítězství určili kurs 1.20. Na výhru Jeleny Dementěvové si u bwinu můžete vsadit v kursu 3.60.

Reklama