Hlavní obsah

Murray s Wawrinkou letos už popáté

US Open se nám přehouplo do druhého hracího týdne a jde tedy do tuhého. Jedním z aspirantů na úspěch je určitě Andy Murray, který má za sebou parádní grandslamový výkon na domácím Wimbledonu a svou kvalitu dnes bude chtít potvrdit v zápase se Stanislasem Wawrinkou.

Článek

V letošním roce se s ním neutká zdaleka poprvé. Ve vzájemném střetnutí se totiž potkali už dokonce čtyřikrát. Nejdříve ve finále v Dauhá zvítězil 2:1 na sety Murray a stejným výsledkem skončil i čtvrtfinálový zápas v Marseille. Na antuce v Římě se naopak radoval o dva roky starší Švýcar, ale na tvrdém povrchu v Torontu Murrayovi opět podlehl, i když ve druhém setu nadělil Britovi dokonce kanára.

„Ze začátku jsem hrál dobře a dobře se i cítil. Ve druhém setu se však Stanislas o hodně zlepšil a já začal chybovat. Naštěstí jsem si však udržel koncentraci a zápas vyhrál ve třetím setu, i když jsem se musel hodně snažit,“ konstatoval po posledním vzájemném zápase Andy Murray, který je momentálně šestým hráčem světa, což je jeho vůbec nejlepší postavení v kariéře.

Z letošních výčtů úspěchů 21letého Brita je jistě nutno zmínit jeho tři tituly, které vybojoval v Cincinnati, Dauhá a Marseille. Do žádného jiného finále se neprobojoval, jelikož před jeho branami skončil v už zmiňovaném Torontu a ve čtvrtfinále se loučil s turnaji v Queen's Clubu, Dubaji a také Wimbledonem. Osobní rekord si dnes může vybojovat i na US Open, kde si prozatím nejvíce zahrál osmifinále.

Proti je však rozhodně Stanislas Wawrinka, který mu letos dluží už dvě porážky. Švýcar loni dlouho absentoval, přesto však dokázal třetí sezonu v řadě zakončit v Top 50 světového žebříčku. Rozhodně nejlepší sezonu ale prožívá letos. Kromě finále z Dauhá, kde podlehl Murrayovi, aktuální světová desítka byla úspěšná i v závěru dubna, kdy došla do semifinále v Barceloně a až ve finále podniku v Římě nestačila na Djokoviče.

Osobní rekord si připsal i na Wimbledonu, kde vypadl v osmifinále. Na probíhajícím US Open už vyrovnal svůj loňský výsledek, když na jeho raketě skončili Bolelli, Odesnik a Cipolla. Nyní má šanci dostat se ještě dále a nedopadnout jako loni, kdy ho o postup mezi elitní osmičku připravil Juan-Ignacio Chela.

Wawrinka je však dnes outsiderem zápasu a vsadit si tak na něj můžete s vysokým kursem 2.90. Věříte-li naopak ve vítězství favorita, pak si vsaďte u bwin na Murraye s kursem 1.35.

Reklama