Hlavní obsah

Připíše si Muller proti Davyděnkovi další překvapení?

Eurotip.cz

Zřejmě největší senzace dosavadního průběhu US Open se dnes popere o postup do čtvrtfinále. Gilles Muller se stal prvním tenistou z Lucemburska, který se kdy dokázal probojovat do osmifinále grandslamového turnaje. V cestě mezi nejlepších osm mu stojí Nikolaj Davyděnko.

Článek

Gilles Muller se doposud na grandslamových turnajích podíval nejdále do třetího kola Wimbledonu v roce 2005, kde vyřadil Rafaela Nadala. V témže roce se dokázal prosadit na US Open proti favorizovanému Roddickovi, ale vzápětí skončil ve druhém kole.

V letošním roce zvítězil lucemburský tenista na dubnovém challengeru v Portoriku a na stejném typu turnaje nenašel přemožitele ani v květnu v tureckém Izmiru. Na elitních podnicích však o aktuálně až 130. hráči světa nebylo vůbec slyšet. Zde v New Yorku tak 25letý tenista prožívá malou tenisovou pohádku.

„Je pěkné být nejlepší v Lucembursku, ale to není mým cílem. První zápas v kvalifikaci jsem navíc téměř prohrál, protože jsem přiletěl pozdě z challengeru v Turecku,“ dodal Muller, který vyhrál tři utkání v řadě poprvé od července 2005. Postupně vyřadil Francouze Recouderca, Němce Haase a naposled nasazenou osmnáctku Nicolase Almagra.

Nikolay Davyděnko se se svým dnešním soupeřem utkal už dvakrát. V roce 2006 ho zdolal v Estorilu a vítězství si nenechal ujít ani o rok později na Australian Open. Ruský tenista skončil v posledních dvou letech na dvorcích ve Flushing Meadows pokaždé v semifinále s Rogerem Federerem a letos na něj může narazit už ve čtvrtfinále. Nasazená pětka v dosavadním průběhu turnaje ještě neztratila ani jeden set a postupně vyřadila Izraelce Selu, Argentince Calleriho a naposled krajana Tursunova.

„Potřebuji ovládat hru od základní čáry, což se mi dnes dařilo,“ dodal po výhře nad Tursunovem ukrajinský rodák, který v tomto utkání zaznamenal jenom dvě esa. Na začátku sezony se 27letý tenista dostal do semifinále v Dauhá, v Dubaji a v Miami dokonce triumfoval. Následně se mu dařilo i na antukových turnajích. Titul si odvezl z rakouského Poertschachu i z Varšavy. Návrat na beton však světové pětce nevyšel a ani v Pekingu Davyděnko nijak nezazářil.

Na vítězství Nikolaje Davyděnka vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.13. Na senzační postup Gillese Mullera do dalšího kola si můžete vsadit ve vysokém kursu 5.05.

Reklama