Hlavní obsah

Opava hostí v poháru HFK Olomouc

Druhé kolo Poháru ČMFS dnes pokračuje největší várkou zápasů, v níž nechybí i týmy z elitních ligových soutěží. Pikantní souboj se očekává v Opavě, kam zavítá HFK Olomouc.

Článek

Opavě loni postup mezi elitu utekl o pouhé dva body a nezbývá ji nic jiného než se snažit o něj poprat i letos. Vstup do nové sezony však Slezanům nevyšel moc podle představ, když nejprve doma remizovali se Slováckem a následně prohráli na horké půdě Bohemians 1905. Následně sice doma porazili hradecké Votroky, ale na Jihlavu před vlastními fanoušky už nestačili. Výsledky Opavy jsou jak na houpačce, což dokazuje i její výhra z uplynulého víkendu v Ústí nad Labem.

„S výsledkem i výkonem jsem spokojený. Kluci dnes nechali na hřišti maximum,“ zhodnotil krátce utkání opavský trenér Jiří Neček, jehož svěřence dnes čeká druhé kolo českého poháru. V tom prvním si druholigový zástupce poradil s outsiderem z Háje ve Slezsku.

Podobný scénář jako Opava prožila HFK Olomouc předloni. Tehdy měla k postupu dlouho blíže než Bohemians 1905, ale v předposledním kole nezvládla domácí vzájemný duel s Klokany a postup jí utekl. V loňské sezoně se Holice chtěla poprat znovu a poměrně dlouho se jí to také dařilo, ale závěr sezony naprosto nezvládla a skončila tak až osmá.

Do letošní sezony vstoupili Hanáci podobně jako jejich dnešní soupeř. V pěti odehraných kolech druhé ligy totiž nasbírali rovněž 7 bodů, když úvodní dva zápasy vyhráli, ale z dalších dvou odcházeli bez bodového zisku. Nebylo k tomu daleko a tuto nepříznivou sérii o uplynulém víkendu prodloužili. Domácí remízu s Bohemians 1905 totiž zachránili až brankou v závěrečné minutě z pokutového kopu, která znamenala konečný výsledek 1:1. „Je to pro nás zlatý bod,“ byl po zápase spokojen trenér 1. HFK Olomouc Josef Mucha.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 1.70. Myslíte si, že HFK Olomouc překvapí a v Opavě zvítězí? Potom si vsaďte na hosty - kurs je 4.60 . Remízu ocenili bookmakeři stejné společnosti kursem 3.25.

Reklama