Hlavní obsah

Houston přivítá Kansas

Kvůli kvalifikaci na mistrovství světa v Jihoafrické republice v dnešní nabídce najdete jenom pramálo utkání z elitních fotbalových lig. Výjimkou je souboj fotbalistů Houstonu s Kansasem v Major League Soccer v USA.

Foto: AP PHOTO/Dick Whipple

Hráč Kansasu Claudio Lopez obehrává obránce DC United Gonzala Martineze.

Článek

Dynamo Houston je nejlepší celek v MLS z posledních dvou let, kdy získal své vůbec první mistrovské trofeje. I letos mají svěřenci trenéra Dominica Kinneara velké ambice a potvrzují je i výsledkově, když jim aktuálně patří první příčka v západní konferenci. Domácí přitom nevstoupili do sezony vůbec dobře, když si v prvních šesti utkáních sezony nepřipsali ani jednu výhru a s čtyřmi body se krčili na konci tabulky.

V posledních utkáních se však Houstonu opět daří. Na začátku srpna zdolalo Dynamo lídra MLS Columbus a v divokém utkání přestřílelo Real Salt Lake 4:3. „Výsledek je nejdůležitější. Zvítězili jsme a držíme se na špici naší konference. Všichni hráči podali dobrý výkon a především v druhém poločase jsme mohli přidat další branky,“ dodal po utkání skotský trenér Kinnear, jehož mužstvo vedlo po prvním poločase už 4:2. The Orange si zastříleli i proti Chivas, kde vyhráli 4:0, ale studená sprcha přišla na půdě New Yorku Red Bulls v podobě prohry 0:3. Naposled se domácí vrátili na vítěznou vlnu, když zásluhou branek Rosaria a Mullana zdolali 2:1 Chicago. Právě prvně jmenovaný Rosario, ani zkušený útočník Brian Ching do dnešního utkání nezasáhnou. Důvodem jsou reprezentační povinnosti.

Kansas neprožívá na rozdíl od svého soupeře vůbec vydařenou sezonu. Aktuálně mu totiž patří poslední, sedmá příčka, ve východní konferenci. V polovině srpna zdolalo sice City Chivas 3:2, ale od té doby na výhru čeká. Nejprve přišla porážka od Colorada a následně Wizards jenom remizovali s Dallasem 1:1. „Předvedli jsme dobrý výkon, ale i když si myslíte, že máte velkou šanci na vítězství, tři body nezískáte. Faktem je, že jsme získali alespoň bod. Hodně vydřený bod,“ dodal po remíze trenér Onaflo, jehož tým srovnal skóre až v nastaveném čase druhého dějství. Z posledního utkání se San Jose však hosté nevytěžili ani bod, když prohráli 1:2.

Jasným favoritem je podle bookmakerů domácí Houston s příjemným kursem na výhru 1.55. Pokud věříte v tříbodový zisk Kansasu, vsaďte si na něj u bwinu v kursu 5.50. Na remízu je kurs 3.50.

Reklama