Hlavní obsah

Kloten čeká už třetí zápas venku

Hokej ve Švýcarsku letos slaví 100leté jubileum a při této příležitosti najdete v zemi helvetského kříže například mince nebo poštovní razítka s hokejovými náměty. Nejvýraznějším znakem bojů na ledových kluzištích je však bezesporu domácí ligová soutěž NLA, která v pátek odstartovala a dnes má na programu už třetí kolo. Stále cestující Kloten nyní zajíždí na led Langnau.

Foto: Internet

Hokejisté Klotenu.

Článek

Rozestavění aréna, zápasy jen venku, jakoby Kloten připomínal loňské podzimní boje Pardubic v české extralize. S Perníkáři to následně nedopadlo vůbec dobře a je otázkou, jak se s tímto nepříjemným faktem poperou Flyers. Prozatím to s nimi až tak špatně nevypadá. Na úvod sice prohráli v Zugu, ale hned den poté překvapivě vezli všechny body z ambiciózního Lugana.

Třetí tým loňské základní části, který následně vypadl hned v prvním kole play-off se dnes chystá na souboj v Langnau, kde sice skoro přesně před rokem prohrál, ale zbylé dva zápasy na tomto ledě loni dokázal vyhrát. Únava z cestování se sice může projevit, ale od soboty uběhla poměrně dlouhá doba a očekává se, že Flyers dnes budou šahat po všech bodech. Na ledě Langnau se neobjeví pouze zraněný obránce Hofer. Fit je tak nejen český obránce Radek Hamr, ale také největší letní posila Curtis Brown, který má za sebou hned několik sezon v NHL a jméno si udělal především v Buffalu Sabres.

Langnau loni utekla elitní osmička o pouhé dva body a letos by se jistě chtělo do play-off konečně probojovat. V úvodním kole však Tigres podlehli doma jasně 2:5 Luganu, chuť si spravili v sobotu v Zugu, i když mohlo být ještě lépe a to kdyby na konci zápasu dvakrát neinkasovali. Nakonec si tak odvezli za výhru o bod méně, jelikož ji získali až po 30 sekundách prodloužení.

I Tigers mají ve svém týmu zkušeného Kanaďana, ale narozdíl od hostů dnes nemohou služeb Jeffa Tomse využít. Spoléhat se tak musí především na Martina Karyiu, který v úvodních dvou zápasech na tři branky přihrál a jednu sám dal. Absentovat bude i obránce Simon Lüthi.

Hosté vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli mírného favorita a vsadit si tak na ně můžete v kursu 2.15. Remízu ocenili kursem 4.30. Na Langnau najdete u stejné společnosti kurs 2.60.

Reklama