Hlavní obsah

Ve šlágru kola přivítá Liverpool Manchester United

Eurotip.cz

Po třech odehraných kolech a menší odmlce způsobené kvalifikací o mistrovství světa se znovu rozbíhá nejprestižnější fotbalová soutěž světa, anglická Premier league. I přesto, že je liga teprve na svém startu, souboj Liverpoolu s United může mnohé napovědět o jejich šancích na zisk mistrovské trofeje.

Článek

Liverpool vstoupil do sezony nejtěsnější možnou výhrou nad Sunderlandem, kterou obstaral loni nejlepší střelec Reds, Fernando Torres. Ten nechyběl ani u obratu domácích proti Middlesbrough, které se brankou Mida ze 70. minuty ujalo vedení, ale celek od řeky Mersey nesložil zbraně a v závěru skóre otočil na konečných 2:1. Naposled zavítali svěřenci trenéra Beniteze na půdu Aston Villy, odkud si odvezli bod za bezbrankovou remízu.

Do dnešního utkání mohou domácí nasadit i obávané duo Steven Gerrard-Fernando Torres. Prvně jmenovaný se nezúčastnil ani středečního zápasu Anglie proti Chorvatsku, ale po drobné operaci třísel by měl být v pořádku. Fit je i španělský kanonýr Torres, kterého trápily natažené kolenní vazy. „Oba absolvovali trénink v plné zátěži. Je pro nás velmi důležité mít tyto dva hráče, kteří mohou kdykoliv rozhodnout utkání. Doktoři odvedli dobrou práci,“ říká trenér Benitez, který v základní sestavě dá pravděpodobně šanci nové posile z Espanyolu Barcelona, 26letému záložníkovi Rierovi. V dresu domácích budou kvůli zraněním naopak chybět obránci Sami Hyypia a letní posila Philipp Degen.

United kvůli finále Superpoháru odehráli v nové ligové sezoně zatím jenom dvě utkání. Rudí ďáblové přitom hned na úvod klopýtli, když jenom remizoval s Newcastlem 1:1. Proti Portsmouthu už hosté slavili zisk tří bodů, který svou brankou zařídil úspěšný střelec z duelu s Newcastlem, Darren Fletcher. Na straně hostí budou fanoušci na Anfield Road svědky velkého debutu. Poprvé si v novém dresu zahraje útočník Dimitar Berbatov, který na Old Trafford přišel z Tottenhamu za 30 mil. Liber.

„Berbatov se typově hodí do Manchesteru. Především měří 188cm, což je rozdíl v porovnání s Waynem Rooneyem a Carlosem Tevezem. Vzhledem k jeho výšce také disponuje výbornou technikou,“ říká na adresu svého nového spoluhráče bývalý kapitán reprezentace Walesu Ryan Giggs. Lodivod hostí Ferguson bude moci nasadit kromě bulharské posily také Michaela Carricka, který doléčil zraněný kotník. Otazník však visí nad startem Owena Hargreavese, kterého trápí zranění kolene.

Trenér Benitez se za svého působení v Liverpoolu v ligovém utkání ještě nedočkal výhry nad tradičním rivalem z Manchesteru. Všechna čtyři vzájemná utkání v posledních dvou sezonách navíc opanovali United, na jejichž dnešní výhru si můžete vsadit v kursu 2.75. Na vítězství domácího Liverpoolu určili bookmakeři bwinu kurs 2.40. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.15.

Reklama