Hlavní obsah

Zlín by rád zopakoval loňský úspěch z Liberce

Šesté kolo Gambrinus ligy dnes otevře duel v Liberci, kam zavítá Zlín. Domácí z předchozích pěti zápasů hned tři vyhráli, na což dnes chtějí navázat dalším tříbodovým ziskem.

Článek

Liberec odstartoval do letošní sezony výhrou s úřadujícím mistrem Slavií Praha, ale týden na to utrpěl debakl v Brně. Z tohoto zápasu si však vzal Slovan ponaučení a především díky dobré defenzívě získal v dalších třech zápasech sedm bodů, díky čemuž se udržel na dostřel samé špici tabulky. Během reprezentační pauzy navíc uspěl v Poháru ČMFS, když dokázal porazit Pěnčín-Turnov 3:0 a i v této soutěži tak může nadále bojovat o co nejlepší umístění.

Zpět však ke Gambrinus lize, v jejíž rámci dnes svěřenci Ladislava Škorpila přivítají Zlín. Právě Valaši byli loni jedním z mála celků, který si ze stadionu U Nisy odvezl plný bodový zisk, na což v Liberci rozhodně nezapomněli. „Zlínu máme co oplácet za loňskou domácí porážku,“ připomíná asistent trenéra Josef Petřík. „ Zlín hraje pod trenérem Mazurou úporný, bojovný fotbal. I když se mu letos střelecky nedaří, dlouhodobě těží ze standardních situací, protože má řadu vysokých hráčů a dobrých hlavičkářů,“ upozorňuje pravá ruka Ladislava Škorpila.

Zlín má dnes naopak co potvrzovat, ale úkol to jistě není vůbec jednoduchý. Během pěti úvodních kol dokázal naplno bodovat pouze jednou, když před vlastním publikem zdolal Viktorii Žižkov. Jak už zmínil trenér Petřík, Zlínskou devízou je především vynikající obrana. Víc jak jednu branku v zápase letos Valaši ještě neinkasovali a právě na tomto faktu jistě budou stavět i nyní pod Ještědem.

„Do Liberce jedeme s optimismem a věřím, že zpátky přivezeme minimálně bod. Soupeř má kvalitní útočníky a dlouhodobě patří k nejlepším týmům u nás, přesto doufám, že dokážeme potrestat a využít nějakou skulinku v jeho obraně,“ věří kouč Josef Mazura, jehož kádr je nyní skoro kompletní. „V pořádku už jsou Miloš Penner, Marek Zúbek i Laďa Malár. Nejistý je pouze start Karla Kroupy. Věřím proto, že sestavíme mnohem silnější jedenáctku než proti Českým Budějovicím,“ dodává kouč zlínských fotbalistů.

Přesto je favoritem pochopitelně Liberec, na který si můžete vsadit s kursem 1.50. Naopak na výhru hostů nabízí sázková kancelář bwin kurs 6.00 rovných a na remízu je kurs o něco menší - 3.60.

Reklama