Hlavní obsah

Stoke hostí Everton

Eurotip.cz

Už pouze dva zbývající zápasy má na programu nejvyšší anglická fotbalová soutěž. Před zítřejším soubojem Tottenhamu s Aston Villou si příznivci ostrovní kopané jistě nenechají ujít zápas Stoku s Evertonem. Ve včerejších utkáních čtvrtého kola si výhry připsali nováčci Hull a West Bromwich, doplní je i Stoke?

Článek

Stoke nevstoupil do nového ročníku zrovna pravou nohou a jeho nováčkovskou daň si vybral Bolton výhrou 3:1. Ve druhém utkání se domácí hráči představili poprvé před vlastním publikem, které je dovedlo až k překvapivé výhře 3:2 nad Aston Villou, kterou až v nastaveném čase zařídil střídající útočník Mamady Sidibe. Na první bodový zisk ze hřiště soupeře však svěřenci trenéra Pulise stále čekají, když na půdě Middlesbrough naposled prohráli 1:2.

„Everton je příkladem jednoho z velmi dobře fungujících klubů. David Moyes zde odvádí skvělou práci,“ říká na adresu svého protějšku na lavičce soupeře lodivod domácích Tony Pulis. Ten se pravděpodobně bude muset obejít bez brankáře Thomase Sorensena, který kvůli problémům se zády vynechal i souboj Dánska s Portugalskem. Šanci mezi třemi tyčemi tak nejspíš dostane Steve Simonsen. Odpočinek čeká na senegalského záložníka Amdy Fayeho, který proti Middlesbrough obdržel červenou kartu.

Everton nezačal sezonu určitě podle svých představ. Loni pátý celek Premier league na úvod nezvládl závěr duelu s Blackburnem a po slibném průběhu nakonec prohrál 2:3. Proti nováčkovi z West Bromwiche sice Toffees nezaváhali, ale poslední duel s Portsmouthem znovu nezvládli. Před vlastními fanoušky nedokázali vstřelit gól i přes nařízenou penaltu a svému soupeři podlehli 0:3.

„Hodně lidí Stoku nevěřilo, ale vedou si opravdu dobře. Jsme si vědomi, že nebude snadné je porazit,“ říká manažer hostí Moyes, kterého trápí rozsáhlá marodka. Pro dnešní zápas nemůže počítat s Stevenem Pienaarem (kotník), Andy van der Meydem (kolenní vazy), obránci Hibbertem (koleno) Yobem (kotník) a také Australanem Cahillem. Bývalého forvarda Manchesteru United Luise Sahu navíc nadále sužují problémy s lýtkem a nezahraje si ani letní posila z Norimberku, Lars Jacobsen.

„Má škaredě vyhozené rameno a pár měsíců bude mimo hru. Je to nepříjemné pro něj i pro klub. Máme hodně zraněných, ale nechceme o nich mluvit. Musíme jít dál, zranění se nevyhnou nikomu,“ dodává trenér hostí David Moyes.

Na vítězství Stoku vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.95. Na úspěch Evertonu si můžete vsadit v kursu 2.25 a na remízu je kurs 3.15.

Reklama