Hlavní obsah

Připíše si Juventus první ligové vítězství?

První kolo nejvyšší italské fotbalové soutěže favoritům příliš nepřálo. Tři body nedokázali získat Inter Milán, AS Řím, AC Milán ani Juventus. Dnes má celek Staré dámy šanci na reparát, když poprvé v domácím prostředí vyzve Udine.

Článek

Juventus se v minulé sezoně vrátil po korupčním skandálu mezi elitu a nevedl si vůbec zle, když obsadil pěkné třetí místo. Díky němu si zajistil účast ve třetím předkole Ligy mistrů, ve kterém si především zásluhou úvodního vítězství 4:0 nad Artmedií Bratislava vybojoval účast v hlavní soutěži.

V úvodním ligovém utkání měli Bianconeri nadosah vítězství na půdě přemožitele pražské Slavie, Fiorentiny. Juve dlouho vedl po brance Pavla Nedvěda, ale Fiorentina dokázala minutu před koncem brankou Gilardina srovnat na konečných 1:1. „Čeká nás celek, který nás dokázal loni porazit. K utkání tudíž musíme přistoupit s maximální koncentrací. Pokud máme den, patříme mezi nejlepší týmy. Jestliže však snížíme svou koncentraci, tak tolik dobří nejsme,“ komentuje trenér Ranieri loňskou porážku s celkem z Furlanska, kterému tři body zajistil útočník Antonio Di Natale.

„Di Natale prožívá skvělé období a daří se mu vše, na co sáhne. Je atraktivní hrát proti fotbalistům jako je právě on,“ dodává Ranieri na adresu 30letého střelce, který se dvakrát prosadil v dresu národního týmu proti Kypru a dvě branky vsítil také při úvodním vítězství svého týmu proti Palermu.

Domácí stále nemohou nasadit zraněné Jorge Andradeho, Giorgia Chielliniho a Jonathana Zebinu. Otazník visí také nad startem záložníka Cristiana Zanettiho. Po karetním trestu se naopak vrací Mohamed Sissoko, který ve středu zálohy doplní letní posilu ze Sevilly – Dána Poulsena.

Jak již bylo zmíněno, hosté vstup do nové sezony zvládli, když zdolali 3:1 Palermo a Juventusu se rozhodně nebojí. „Juve mají hodně výborných hráčů a nebude to snadný zápas. Navíc jim chytá skvělý Buffon, který pro ně znamená něco jako pro nás Di Natale. Pokud však udržíme koncentraci, můžeme uspět.,“ dodává Simone Pepe, který bude společně s Fabiem Quagliarellou rovněž operovat na hrotu. Hosté stále nemohou nasadit stopery Felipeho a Zapatu, jedinou změnou oproti souboji s Palermem tak nejspíš bude debut obránce Maurizia Domizziho, který v létě přišel z Neapole.

Jasným favoritem je podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin domácí Juventus Turín s kursem na výhru 1.25. Na vítězství Udine si můžete vsadit ve vysokém kursu 10.00 rovné. Pokud věříte, že utkání vítěze nenajde, vsaďte si na remízu v kursu 5.00.

Reklama