Hlavní obsah

Kolo zakončí Jablonec v Edenu

Eurotip.cz

Byla to velká sláva, když Slavia v posledním ligovém kole loňské sezony vyprodala v úvodním oficiálním zápase Eden a následně slavila titul. Ne až tak smutnými přihlížejícími však byli fotbalisté Jablonce, kteří ve slávistickém svatostánku uhráli remízu 2:2.

Článek

Od té doby Sešívaní ve svém novém domově nepoznali hořkost porážky a i díky tomu ztráceli před tímto kolem na Spartu pouhé tři body. Před reprezentační pauzou navíc dokázali uspět i venku a to dokonce v Ostravě, kde se dvakrát trefil Tijany Belaid a jednu branku přidal už hráč CSKA Moskva - Tomáš Necid.

Právě čtyřgólový Necid ještě loni působil na hostování v Jablonci a dnešní zápas tak pro něj bude mít zvláštní příchuť. „Znám tam trenéra i skoro všechny kluky, takže se určitě proti nim budu chtít vytáhnout,“ říká před zápasem mladý střelec.

„Pondělní utkání určitě nebude z naší strany tolik nervózní, jako tomu bylo v našem posledním vzájemném měření sil. Na druhou stranu je to pro nás strašně důležitý zápas, teď jsme v lize dva zápasy v řadě vyhráli, takže určitě chceme v této šňůře pokračovat. Jablonec nám tady na jaře předvedl, že je to pro nás nepříjemné mužstvo, sebral nám dva body,“ konstatoval Vladimír Šmicer, který je konečně opět v pořádku a proti Jablonci se na hřišti pravděpodobně objeví. Fit naopak nejsou František Dřížďal a Zdeněk Šenkeřík, start druhého jmenovaného však není vyloučen.

Jablonec má za sebou velmi povedený start do ligy, když během pěti kol vybojoval devět bodů a navíc ještě neprohrál. Po dvou výhrách přišly hned tři remízy, když ta poslední doma s Kladnem nebyla tak uspokojující. „Sice mají na svém kontě jeden bod, ale věděli jsme a také jsme se připravovali na to, že nás čeká nepříjemný soupeř, kterého nelze podceňovat a doufám, že jsme k tomu všichni tak přistupovali. Výsledky určitě neodpovídají tomu, co hrají, na druhé straně bohužel i my jsme svým výkonem nepotvrdili předcházející výkony,“ ohlédl se za posledním zápasem Petr Pavlík, který v létě zamířil na sever Čech z Brna.

Spravit chuť si dnes Jablonečtí mohou v Edenu se Slávií, kterou na jejím hřišti doposud nikdy neporazili, ale většinou odjížděli s bodem. „To je spíš náhoda. Na druhou stranu historie dokazuje, že máme jakousi šanci, což může být pro mužstvo drobný motivační prvek, aby nejelo na Slavii předem odsouzeno,“ říká před zápasem jablonecký kouč František Komňacký, který má k dispozici kompletní kádr.

Favoritem utkání jsou podle expertů bwin Slávisté, jejichž vítězství ocenili kursem 1.45. Vsadit si můžete i na remízu a to s kursem 3.65 nebo rovnou na vítězství Jablonce - kurs je 6.75.

Reklama