Hlavní obsah

Ostrava hostí rozjetý Liberec

Prestižní souboj není dnes na programu pouze na Letné, ale také v Ostravě. Domácí Baník si ve čtvrtek vypil až do dna kalich hořkosti, když se po vynikajícím výkonu v Moskvě rozloučil s pohárovou Evropou. Nezbývá mu tak nic jiného než vložit všechno úsilí do Gambrinus ligy a už dnes se pokusit uspět s rovněž ambiciózním Libercem.

Článek

Není možné opomenout odvetný zápas Baníku Ostrava se Spartakem Moskva, v němž český zástupce vehementně sahal po postupu do druhého kola Poháru UEFA. “Jen ten konec byl hodně hořký a smutný. Bohužel, takový je fotbal. Teď se v tom nemůžeme přehrabovat. Myslím si, že kluci budou schopni nezdar hodit za hlavu, protože vědí, jak důležité utkání je čeká,“ uvedl kouč Karel Večeřa, jehož mužstvo nastřelilo v Moskvě hned třikrát břevno soupeřovi branky.

„Žádné zranění jsme si nepřivezli. Nutností byla příkladná regenerace, abychom zase co nejvíc do pondělka oživovali síly. Věřím, že výborný výkon z Moskvy bude pro tým dalším povzbuzením. Herně jdeme nahoru, to bylo vidět i v Rusku,“ dodává ostravský trenér, jenž dnes s největší pravděpodobností pošle na hřiště neměnnou sestavu od té, která nastoupila v Lužnikách.

Liberec má za sebou rovněž velmi dobrý zápas, který pro něj navíc skončil vítězstvím. Před týdnem totiž dokázal U Nisy jasně přehrát pražskou Spartu, čímž si hráči nejen zvedli sebevědomí, ale také se dotáhli na dostřel samému čelu tabulky. To s dvaceti body momentálně okupuje Mladá Boleslav, Liberec má o čtyři méně, ostravský Baník je zpět o další tři.

Dnes čeká Liberec další těžký zápas v Ostravě. „Je tady předpoklad, že zápas proti Ostravě bude dobrý, protože oba týmy podaly v posledních duelech dobré výkony. Určitá výhoda je, že Ostrava navazuje kvalitou a způsobem hry na Spartu. Sparta chtěla vyhrát, Baník bude chtít vyhrát,“ řekl liberecký kouč Ladislav Škorpil, který pravděpodobně pošle na hřiště stejnou zahajovací jedenáctku jako proti Spartě.

Za mírného favorita utkání jsou s kursem 1.95 považováni domácí. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 2.90 a na vítězství hostů s kursem 3.90.

Reklama