Hlavní obsah

Plzeň míří do Pardubic

Česká hokejová extraliga dnes nabídne pikantní televizní předehrávku 13. kola. V Pardubicích se představí Plzeň a půjde tedy o duel dvou celků z horních pater tabulky. Západočeši si v posledních letech jezdí do ČEZ Arény pro jedno vítězství za sezonu, potvrdí to právě dnes?

Článek

Pardubice měly stejně jako loni hodně nevydařený vstup do sezony, ale na rozdíl od sezony 2007/08 se po pár zápasech výrazně zvedly. Momentálně tak mají na svém kontě šest vítězství, z čehož hned čtyři vybojovaly před domácím publikem. V pondělí se však svěřencům Václava Sýkory zadařilo i venku, když plný počet bodů přivezli z Litvínova. „Bylo super, že jsme se od Litvínova nenechali vyprovokovat a soupeř byl často vylučovaný. My jsme je ztrestali v přesilovkách,“ řekl k zápasu asistent trenéra Jiří Seidl, který má jistě svůj podíl na tom, že Pardubičtí mají statisticky nejlepší přesilovky ze všech týmů soutěže.

Dnes to mohou opět potvrdit na domácím ledě, na který míří ambiciózní Plzeň. „Budeme si muset dát pozor na útočnou sílu soupeře a nedovolit, aby nás Plzeň přečíslovala na naší polovině,“ varuje před soupeřovou silnou stránkou - útokem - asistent Seidl, který má spolu s trenérem Sýkorou k dispozici kompletní kádr.

Plzeň vstoupila do nové sezony ještě lépe než Pardubice a v tabulce tak má o šest bodů více. V ostatních statistikách jsou na tom Západočeši dost podobně - většinu bodů získali rovněž doma, když dokonce v extralize momentálně není nedobytnější tvrze a v přesilovkách jsou druzí nejlepší právě hned za Pardubicemi. Není se tak moc čemu divit, že v pětici elitních hráčů kanadského bodování soutěže jsou hned čtyři modrobílí.

I Lasselsberger zvládl poslední extraligové kolo, když si na domácím ledě s chutí zastřílel proti Třinci, který porazil v poměru 7:3. „Byla to však i shoda všech okolností. V první třetině jsme měli spoustu šancí, ale začalo to tam padat až v té druhé, kdy jsme zvýšili nasazení,“ prohlásil kouč Plzeňanů Pavel Hynek, jehož tým dnes čeká pravděpodobně těžší zápas. „Pardubice hodně posílily obranu, mají tam jména jako Píša, Čáslava nebo Štrbák. Věřím, že ke kvalitě zápasu přispějeme i my, neboť my to venku máme zatím dost na střídačku,“ řekl k zápasu s Pardubicemi kouč Západočechů.

Utkání má mírného favorita v podobě pardubického mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 2.25. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 4.10 a na vítězství Plzně vypsali kurs 2.55.

Reklama