Hlavní obsah

Simon i Andrejev stále živí šance na Šanghaj

Startující týden má sice na programu pouhý jediný turnaj ATP, ale o to více prestižní. V Madridu se tenisté poperou o body pro kvalifikaci na závěrečný turnaj sezony - Turnaj Mistrů, který každoročně hostí Šanghaj. Šanci na proklouznutí mezi osm nejlepších mají stále Gilles Simon s Igorem Andrejevem, kteří se spolu utkají hned v úvodním kole.

Článek

Lépe je na tom momentálně Francouz, který ztrácí na osmého Del Potra v žebříčku ATP Race 51 bodů, přesto už to je dost velká ztráta, a aby se alespoň přiblížil Argentincovi, musel by postoupit nejméně do semifinále. Ještě o 22 bodů zpět je Andrejev, který na Simona nemá dobré vzpomínky. V prozatím prvním a posledním vzájemném duelu loni v polských Sopotech se totiž radoval z vítězství Francouz po setech 6-4 a 7-5.

Gilles Simon prožil už loni vynikající sezonu, v níž vybojoval první, respektive druhý titul na okruhu ATP - přemožitele nenašel v Marseille a Bukurešti. Díky těmto výsledkům figuroval v žebříčku ATP na 29. příčce a nyní je ještě o dvanáct pozic výše.

Velmi dobrou formu měl hned v úvodu sezony, kdy se probojoval do semifinále v Rotterdamu a do čtvrtfinále v Marseille. Ze svého třetího titulu se však radoval až těsně před Roland Garros v Casablance a další získal v létě v Indianapolis. Výbornou hrou se následně prezentoval i v Torontu, ale v semifinále prohrál tiebreak třetího setu s Kieferem a právě tato prohra ho může stát účast v Šanghaji. Třetí titul na okruhu ATP v letošním roce si Simon připsal krátce po US Open na podniku v Bukurešti. Od obhajoby trofeje v rumunské metropilo však nikde nepostoupil do druhého kola.

Igor Andrejev letos není tak úspěšný jako soupeř, přesto ho nelze stavět do role výrazného outsidera. Nejblíže k titulu byl letos v Umagu a Gstaadu, kde shodně skončil jako poražený finalista. Čtvrtfinále si zahrál na turnajích série Masters v Miami a Monte Carlu. V osmifinále US Open navíc svedl pětisetovou bitvu s Rogerem Federerem, což se bezesporu dá považovat za úspěch, ale ne už tak porážka v Moskvě s Jeremym Chardym.

V poslední době se oběma hráčům tedy moc nedaří a je tedy poměrně těžké odhadnout, jak na tom budou dnes. Rady si moc nevědí ani bookmakeři, kteří vypsali na výhru Simona kurs 1.70. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitě Rusa, využijte kursu 2.02 právě na jeho vítězství.

Reklama