Hlavní obsah

Phoenixu se zatím daří

Zámořská NHL dnes uzavře první týden nepřetržitého hraní. Rangers v zápase klubů, které dosud neztratily ani jediný bod, hostí Buffalo. Anaheim naopak doufá v první výhru v nové sezóně, kterou by rád ukořistil již v dnešním zápase s Edmontonem. Chicago hostí naplno bodující Phoenix.

Foto: Sport Invest

Martin Hanzal

Článek

Domácí klub znovu nepostoupil do play off, ale tentokrát mu k němu na jaře mnoho nechybělo. Chicagu se podařilo zapracovat úspěšně do sestavy mladíky, z nichž Kane získal cenu pro nejlepšího nováčka a Toews byl nyní jmenován kapitánem. V letním období se proto vedení klubu rozhodlo posílit především zkušenostmi vzadu. Jako volní hráči přišli brankář Huet a obránce Cambell. Chicago má tudíž jednu z finančně nejnáročnějších brankářských dvojic. Pokud bude trenér pokračovat v nastoupené rotaci brankářů, dá dnes opět šanci Chabibulinovi. Vyřešit ovšem bude muset především problémy v útoku. Jeho mužstvo totiž v každém zápase zatím vstřelilo pouze dva góly a vůbec se mu nedaří v přesilovkách.

Phoenix prožil v minulém ročníku několik nadějných chvil, ale ve výsledku mohl být spokojen snad pouze s tím, že si výrazně bodově přilepšil vůči předchozí velmi špatné sezóně. V létě klub přišel sice o druhého nejlepšího útočníka, ale příchod zkušeného Olliho Jokinena se kladně projevil již v prvních dvou zápasech nové sezóny. Trenérovi Phoenixu Gretzkymu se vyplácí i opětovná sázka na mladíky a úplně nové tváře. V neděli vstřelili svůj první gól v kariéře v NHL hned dva hokejisté. Dobře se vede klubu v přesilovkách a nejen v oslabeních mu pomáhá kvalitními výkony brankář Bryzgalov, který byl klíčovou loňskou akvizicí.

Bookmakeři bwin předpokládají, že se po utkání ztenčí bodový rozdíl v tabulce konference mezi dnešními soupeři. Na výhru Chicaga totiž vypsali kurs 2,15 . Hosté zatím získali o tři body více, ačkoli odehráli o jeden zápas méně. Phoenixu se v minulé sezóně po dlouhé době stalo, že z ledu dnešního soka neodvezl ani jediný bod za celý ročník, když tam vstřelil jediný gól. Pokud to dnes napraví výhrou, stane se tak v kursu 2,7 .

Reklama