Hlavní obsah

Dukla uctí v zápase s Mostem památku čestného prezidenta

Eurotip.cz

Máme tu pátek a s ním tradiční fotbalové druholigové předehrávky. Pikantní zápas se odehraje už od 18 hodin v Jihlavě, kam zavítá vedoucí Čáslav, a jelikož na ní tým z Vysočiny ztrácí pouhý bod, půjde o čelo tabulky. Zajímavý náboj však bude mít jistě i souboj Dukly Praha s Mostem, který odstartuje na Julisce o hodinu později.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

Pražská Dukla sice nevstoupila do nové sezony nejlépe, ale stále živá série pěti výher v řadě ji dostala do bojů o přední příčky tabulky. Tým trenéra Güntera Bittengela tak zúročuje především zkušenosti, kterých má opravdu na rozdávání, jelikož v kádru má jména jako Zelenka, Kolomazník, Gedeon, Vorel, Blaha či Novotný. „Mají zkušenosti a klid v koncovce. Mužstvo tím získalo jistotu. Hráči ještě mají malé rezervy ve fyzičce, ale za poslední dva měsíce odvedli velký kus práce a na hřišti to pak sami cítí,“ nechal se slyšet zkušený kouč Dukly, jehož mužstvo dnes čeká těžký zápas s Mostem.

„Přijíždí další těžký soupeř a další velká překážka na cestě za naším cíle, kterým je bodový zisk. Budeme se samozřejmě snažit to utkání zvládnout lépe, než s Bohemians,“ ohlédl se trenér Bittengel za druhým zápasem sezony, ve kterém jeho tým hostil exligového soupeře. Dnešní utkání bude zároveň vzpomínkou na zesnulého podnikatele Josefa Hájka, který má hlavní podíl na vzkříšení jednoho z nejslavnějších českých klubů. Při této příležitosti nastoupí Dukla poprvé v historii v černých dresech.

Most je v tuto chvíli sedmým celkem druholigové tabulky a na domácí ztrácí dva body. Loňský účastník Gambrinus ligy je týmem dvou tváří, když doma patří mezi nejlepší, ale na hřištích soupeřů se mu moc nedaří. Bez bodu překvapivě odešli Severočeši minulý týden z domácího derby s Ústím nad Labem a dnes tak mají co napravovat.

„Jsme si vědomi, že potřebujeme bodovat, tabulka se dorovnala. Páteční zápas může být klíčový, zda zůstaneme v horní polovině tabulky, nebo se propadneme dolů,“ uvědomuje si současnou situaci mostecký kouč Robert Žák. „Respektujeme sílu Dukly, ale chceme napravit náš dojem i výsledek z derby,“ dodává trenér Severočechů, který bude postrádat pouze dlouhodobě zraněného Andreie.

Most bude na Lulisce hostem, a i díky tomu je tak považován spíše za outsidera s kursem 3.65 na jeho vítězství. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.10 a vítězství domácích 1.95.

Reklama