Hlavní obsah

Coloradu se v Dallasu nedaří

Pouze čtyři kluby dnes budou v NHL odpočívat. Pittsburgh hostí Toronto. Mnoha absencemi postižená Minnesota dokončí turné po jihovýchodní divizi na ledě Tampy Bay. Montreal hostí v mezikonferenčním duelu unavený Phoenix. V opačném gardu než včera si zahrají v centrální divizi Nashville s Columbusem. Dříve než je obvyklé přivítá Dallas Colorado.

Článek

Dallas sice v minulé sezóně zaostal v těžké divizi, ale na jaře se potom dostal až do finále západní konference. Všeobecná spokojenost s tímto výsledkem se odrazila v prodloužení smlouvy trenéra Tippetta. V klidu mohli zůstat i hráči, někteří se ovšem rozhodli odejít do hokejového důchodu. Vedení oživilo kádr přivedením Averyho, kterého má obvykle rád pouze klub, jehož dres právě obléká. Dallas vstoupil do nového ročníku čtyřmi zápasy proti klubům z centrální divize. Tříbodový zisk ovšem fanoušky zklamal. Brankář Turco byl vzhledem k pokračujícím špatným výkonům ve čtvrtek již dokonce střídán. Jediným možným potěšením tak byl zatím zřejmě středeční hattrick Brunnströma v jeho prvním utkání v NHL.

Colorado podlehlo v play off stejnému soupeři jako jeho dnešní sok, stalo se tak ovšem o jedno kolo dříve. Klub angažoval nového trenéra, ale fanoušky především uklidnilo, že mužstvu zůstal stejný kapitán. Útočník Sakic se rozhodl zatím nekončit svoji již nyní velmi bohatou kariéru. Coloradu se podařilo prodloužit smlouvy i s většinou dalších důležitých obránců a útočníků. V útoku přesto došlo k některým změnám, z nichž tou nejdůležitější byl příchod Tuckera. Brankář Budaj se po odchodu konkurenta mohl těšit, že se stane jedničkou, ale začátek sezóny mu nevyšel, jak by bylo třeba. Po třech jednogólových prohrách se mezi tyče postavil Raycroft, který ve čtvrtek obdržel pouze dvě branky, čímž pomohl klubu k první výhře.

Bookmakeři bwin očekávají, že druhého vítětství v sezóně se spíše dočká domácí celek. Na výhru Dallasu, který kromě jiných věcí trápí také hodně slabá hra v přesilovkách, vypsali kurs 2,1 . Hosté skutečně po výluce vyhráli na ledě dnešního soka pouze jeden ze šesti zápasů. Colorado si na produktivitu v přesilovkách stěžovat nemůže, ale vůbec se mu nedaří bránit oslabení. Dnes si lze na jeho výhru vsadit v kursu 2,75 .

Reklama