Hlavní obsah

Lyon uvidí domácí souboj

Eurotip.cz

Probíhající tenisový podnik v Lyonu hojně navštěvují domácí hráči a ryze francouzské duely jsou tu tak na denním pořádku. Dnešek není výjimkou, jelikož se proti sobě na dvorci postaví Jo-Wilfried Tsonga a Marc Gicquel.

Článek

Tito tenisté už proti sobě stáli na kurtu dvakrát, ale oba zápasy patří už do daleké historie a navíc se neuskutečnily ani v rámci okruhu ATP. Jednalo se pouze o duely v rámci turnajů Futures v roce 2003, když především ten první byl nesmírně zajímavý. Tsonga v něm získal první set v tiebreaku, ale ve druhé sadě inkasoval kanára. Třetí set se však opět nesl ve vyrovnaném duchu a Gicquel znovu doplatil na zkrácenou hru. O osm let starší tenista si však spravil chuť v následujícím vzájemném střetnutí, které vyhrál dvakrát 6:4.

Na řadě je tak dnes Jo- Wilfried Tsonga, který nevrací soupeři jen poslední porážku, ale také neoblíbeného kanára. Pro dnešní vítězství má velmi dobré předpoklady, jelikož jeho výkony letos hodně stouply. Blýskl se především v úvodu roku na Australian Open, kde si dokonce zahrál samotné finále, ale na Djokoviče v něm nestačil. Na první titul z okruhu ATP nedosáhl ani v Casablance a Adelaide, kde si shodně zahrál semifinále. Dočkal se až před pár týdny v Bangkoku, když ve finále vrátil Djokovičovi už zmíněnou porážku z úvodního grandslamu sezony.

„Je to pro mě velmi speciální vítězství. Chtěl jsem ho vždy dosáhnout, jako mladý jsem o tom snil. Tento sen konečně nabyl reality. Jsem velmi šťastný - Novak je obrovský hráč,“ řekl po svém premiérovém triumfu současný 14. hráč světa.

Dnes se mu na kurtu postaví krajan Marc Gicquel, který je na žebříčku ATP o 26 příček níže. Už 31letý zkušený tenista se ve své kariéře nikdy neprobojoval ani mezi TOP 30. Možná trochu nečekaně zažívá nejlepší sezonu právě letos, když v srpnu figuroval na 37. místě. Během své kariéry ještě nikdy nevyhrál turnaj okruhu ATP, i když mu byl letos velmi blízko. V Hertogenbosch dokráčel totiž až do finále, v němž však nestačil na výborného antukáře Davida Ferrera. Semifinále si navíc zahrál v Amersfoortu a o kolo dříve se loučil s podniky v Metách, Los Angeles, Casablance a Estorilu. Už z těchto statistiky je jasné, že má Gicquel v oblibě především antuku a v Lyonu se mu tak moc velké šance nedávají.

Tsonga je tak dnes favorizován a na jeho vítězství si můžete u bwin vsadit v kursu 1.22. Na výhru Marca Gicquela určili bookmakeři kurs 3.80.

Reklama