Hlavní obsah

Olomouc startuje liberecký maratón

Gambrinus liga má dnes na programu netradiční předehrávku, ve které se představí Olomouc s Libercem. Důvodem tohoto termínu je nadcházející utkání Poháru ČMFS těchto soupeřů, jenž se uskuteční na Hané už v úterý.

Článek

Třetina ligy je za námi, a i když stále není vůbec rozhodnuto, začíná se rýsovat velmi zajímavý průběh. Letos by to totiž neměl být pouze duel Sparty a Slavie v boji o titul, jelikož vynikající výkony předvádí především Mladá Boleslav. O krůček zpátky prozatím zaostává Slovan Liberec, který však jako jediný dokázal v duelu se Slávií vybojovat všechny tři body.

Čelu tabulky se mohou dnes Liberečtí přiblížit v duelu s Olomoucí, který si zopakují už v úterý v rámci Poháru ČMFS. Pro liberecké to však není nic neobvyklého, na jaře se totiž střetli v podobném souboji s Brnem a bylo to ještě netradičnější, jelikož se potkali v semifinále a to se hraje včetně odvety. Těžko odhadovat, který zápas je pro Severočechy důležitější, ale vzhledem k tomu, že v rámci tohoto kola Gambrinus ligy se utká vedoucí Slavia s Mladou Boleslaví, možná se hráči Slovanu více koncentrují na ten dnešní, který je může dostat do přímého boje o vedoucí příčku tabulky.

Jisto nemají ani v Olomouci. „Spekulování, co je pro nás výhodnější, by se nám nevyplatilo. V lize se chceme dostat co nejvýš, udržet se v horní polovině tabulky a předvádět dobrou hru. V poháru vidíme šanci dostat se do Evropy. Když budeme postupovat v poháru, tak navíc díky narůstajícímu počtu zápasů lépe využijeme větší počet hráčů. To je pro výchovu jen dobře,“ řekl jasně olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Hanákům se letos daří v lize o něco lépe než loni. Po odchodu trenéra Martina Pulpita ztratili především nálepku remízového krále soutěže, i když čtyři nerozhodné výsledky za deset zápasů je stále nadprůměr. K nim však přidali dalších devět bodů za tři vítězství, což momentálně stačí na slušnou osmou příčku. Na straně domácích je nejistý start obránce Aleše Škerleho, hosté by se měli objevit ve stejné sestavě jako minulý týden v zápase s Jabloncem, který porazili 3:0.

Těžko hledat v tomto utkání favorita a jisti si nejsou ani bookmakeři bwin. Na vítězství domácí Sigmy totiž vypsali kurs 2.40 a na výhru hostů z Liberce 2.90. Pokud si myslíte, že zápas skončí remízou, pak si na ni vsaďte s kursem 2.85.

Reklama