Hlavní obsah

Sparta by měla konečně zvítězit

Jedenácté kolo Gambrinus ligy včera odstartovalo v Olomouci, kde domácí Sigma porazila Liberec. Tento výsledek nahrál pražské Spartě, která se dnes může vrátit na třetí příčku tabulky. Stane se tak, porazí-li na Letné desátou Příbram.

Článek

Získat tři body je však pro Spartu v poslední době nesplnitelný cíl, naposledy se to týmu z Letné povedlo 14. září v Brně. Od té doby uhráli Pražané pouze remízy s Teplicemi a Plzní, bez bodů vyšli z derby se Slávií a ze zápasu v Liberci. V plzni už vedl Spartu staronový kouč Jozef Chovanec, který nakonec musel být s remízou 1:1 spokojen, jelikož jeho svěřenci nebyli daleko od třetí ligové porážky v řadě.

Na druhou stranu Sparta je mužstvo, které bere jen vítězství a dnes tak má jistě co napravovat. Na Letnou míří Příbram, což je sice papírově hratelný soupeř, ale už několikrát zde dokázal remizovat. „Soupeř se zatím prezentuje velmi dobře, i když ne vždy se mu to podařilo dotáhnout výsledkově. Je to velmi dobře kondičně připravený tým, silnou stránkou jsou brejky,“ upozorňuje trenér Chovanec, který se pravděpodobně bude opět muset obejít bez Řepky s Bergerem. Fit je naopak Libor Došek a dnes tak s největší pravděpodobností odehraje jubilejní 250. zápas v lize.

Příbram si v poslední době vede lépe než Sparta, když za poslední tři kola nevyhrála jen v Mladé Boleslavi. Tři body si totiž připsala na domácím hřišti s Bohemians a Zlínem, čímž jen potvrdila, že vyhrávat umí především před vlastními fanoušky. Venku se jí to v lize nepodařilo už 29krát v řadě, když naposledy naplno bodovala před více jak třemi lety v Ostravě.

Utkání se Zlínem, které svěřenci italského kouče Massima Moralese vyhráli 3:0, naznačuje, že by to Sparťané nemuseli mít dnes až tak jednoduché. „Po prohrách hráčům říkám, ať na ně zapomenou, a stejně by to měli vnímat i po vítězství, protože týden po něm si za něj už nic nekoupí. Když na Spartě neustoupíme od své hry, můžeme uspět,“ myslí si horkokrevný příbramský trenér, kterého trápí zdravotní problémy kanonýrka Huni, jenž se třemi brankami proti Zlínu přiblížil v tabulce střelců slávistickému Necidovi na rozdíl jedné trefy.

Na Příbram dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 9.00 rovných. Věříte, že zvítězí naopak Sparta a vrátí se tak na třetí příčku tabulky? Jestliže ano, pak si na Pražany vsaďte s kursem 1.27. Remízu ocenili experti bwin kursem 4.70.

Reklama