Hlavní obsah

Boleslav hostí ve šlágru Slavii

Eurotip.cz

Po víkendových utkáních nabízí fotbalová Gambrinus liga tradiční pondělní dohrávku a dnes obzvlášť pikantní. Vyprodaný mladoboleslavský stadion uvidí souboj aktuálně vedoucí Slavie s druhým mužstvem nejvyšší fotbalové soutěže u nás. Odměnou pro vítěze bude kromě tří bodů také vedení v celé soutěži.

Článek

Mladá Boleslav je v první lize teprve od roku 2004, ale v posledních sezonách patří mezi nejlepší české celky a potvrzuje to i letos. Hráči z města automobilů sice v úvodním kole prohráli 0:1 na Letné se Spartou, ale od té doby ani jednou neprohráli a body ztratili pouze za remízy v Jablonci a Českých Budějovicích. Momentálně si domácí drží sérii čtyř vyhraných utkání v řadě, když postupně zdolali Kladno, Žižkov, Příbram a naposled 3:2 Teplice, když se dvakrát trefil Michal Papadopulos a podruhé v řadě se gólově prosadil stoper Václav Procházka.

„Na utkání se všichni velice těšíme a chceme být úspěšní a zvítězit i přesto, že Slavie je nejkvalitnější tým v současné lize, protože hodně gólů dává a málo dostává. Domnívám se, že boleslavské hráče více než vidina vyšvihnout se do čela tabulky motivuje touha porazit Slavii,“ říká trenér domácích Pavel Hapal. Ten nejspíš bude moci nasadit Tomáše Poláčka, který naposled nehrál kvůli karetnímu trestu, ale trápilo ho svalové zranění. Zcela fit nejsou ani brankář Miller a záložníci Táborský a Silvestre. Již delší dobu je na marodce domácích bývalý obránce Slavie, Tomáš Hrdlička.

Slavia rovněž prohrála první zápas sezony, když nestačila na Liberec. Sešívaní klopýtli i ve třetím kole v Plzni, kde jenom remizovali 1:1, ale od té doby jsou naprosto suverénní. Za všechno hovoří drtivá porážka Sparty 4:1 a poslední vítězství 5:0 s Kladnem. Hosté dokazují, že jim střílení branek nedělá problém, o čemž svědčí i jejich skóre z posledních pěti utkání 17:1.

„Narazí na sebe mužstva laděná směrem dopředu, takže věřím, že diváci uvidí hezký fotbal,“ říká trenér Jarolím, který nemůže počítat se zraněnými Šikličem, Litterim, Grajciarem, Šventem, Toleskim a Dřížďalem.

„Pro nás to bude určitě těžké utkání, protože Boleslav je v euforii. Na takové souboje se těšíme. Jsme v dobré pozici, obě mužstva mají formu, měl by to být jeden z vrcholů podzimu,“ dodává Vladimír Šmicer, který se stejně jako domácí brankář Miller může dočkat jubilejního stého startu v lize.

Na vítězství Slavie vypsali bookmakeři sázkové kanceláře bwin nejvyšší kurs na trhu 2.70. Pokud věříte v úspěch domácí Mladé Boleslavi, vsaďte si na ni ve shodném kursu 2.70, který experti vypsali i na remízu.

Reklama