Hlavní obsah

Mathieu s Andrejevem se do Šanghaje nepodívají

Eurotip.cz

V Paříži se v tomto týdnu odehraje poslední devátý podnik série Masters. Usilovat se bude především o poslední volná místa na turnaji v Šanghaji. Už popáté na sebe dnes narazí pětadvacetiletý Rus Igor Andrejev s o rok starším Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem, šanci na Turnaj mistrů už ale nemá ani jeden.

Článek

Už tři roky čeká Igor Andrejev na zisk svého čtvrtého titulu. Letos v něj nedokázal přetavit finálové účasti na antukových dvorcích ve Gstaadu ani Umagu. Na dalších turnajích už ale dál než přes čtvrtfinále neprošel.

Přesto o něm nemůžeme říct, že by neměl kvalitu nebo formu. Po zranění se v této sezoně dostal zpět mezi 30 nejlepších tenistů světa a poslední týdny ho vynesly poprvé dokonce do elitní dvacítky. Poráží sobě rovné soupeře (Kohlschreiber, Melzer, Verdasco, Štěpánek, Berdych, Monfils...), ovšem na ty nejlepší zahrát zkrátka neumí: letos ani jednou nevyhrál nad hráčem první světové desítky.

I proto pro něj velké turnaje končí ve třetím nebo čtvrtém kole. Po osmifinále na US Open prohrál oba své duely v Davis Cupu na horké argentinské antuce. V hale výrazných výsledků nedosáhl - v Moskvě ve třech setech podlehl Chardymu, stejně jako v Madridu už v úvodním kole Simonovi (pozdějšímu finalistovi). Minulý týden v Basileji si poradil s Melzerem a Kohlschreiberem, prohrál až 4-6 5-7 s del Potrem.

To Paul-Henri Mathieu si v hale zahrál své jediné letošní finále. Před čtyřmi týdny na domácí půdě v Métách, ovšem nejsilnějším soupeřem mu byl až ve finále 32. hráč světa Tursunov, kterému podlehl. Na následném Kremlin Cupu měl zdravotní potíže a v Madridu pprohrál už v 1. kole s Granollersem. V Lyonu si sice poradil s aktuálně slabým Caňasem, na Juana Carlose Ferrera už ale neměl.

Andrejev na soupeře jako je Mathieu zahrát umí. Právě o rok staršího Francouze ale dokázal porazit jen dvakrát na antuce. Na rychlém povrchu s ním dvakrát prohrál. Aktuální formu má však lepší ruský tenista a ví to i bookmakeři Bwin. Na výhru Andrejeva vypsali kurs 1.59 a na Francouze 2.20.

Reklama