Hlavní obsah

Sparta má co napravovat

Gambrinus liga má dnes na programu úvodní zápas třináctého kola. Představí se v něm pražská Sparta, která v poslední době zažívá velkou mizérii a odstartovat k lepším zítřkům by dnes tým trenéra Jozefa Chovance mohl duel se Zlínem.

Článek

Výsledky Sparty nejsou v poslední době opravdu takové, jaké by si vedení klubu, hráči a v neposlední řadě fanoušci letenských představovali. Poslední zaváhání si Pražané připsali minulý týden na Bazalech, kde soupeři vůbec nestačili a nakonec mohli být rádi, že prohráli pouze 2:0.

Dnes čeká Spartu domácí zápas se Zlínem, do kterého jde v roli jasného favorita a nic jiného než vítězství rozhodně nebere. „Určitě chceme předvést mnohem lepší a kompaktnější výkon než ten, kterým jsme se prezentovali na Baníku. Rádi bychom fanouškům předvedli rychlou a kombinační hru,“ nechal se slyšet staronový kouč ve službách týmu z Letné, který se dnes musí opět obejít bez stoperského dua Řepka - Kopřiva. Mezi zraněnými jsou dále Miroslav Matušovič a Bony Wilfried.

Ještě čerstvějšího kouče na lavičce má Zlín, který po netradičně dlouhém jednání konečně „ulovil“ Stanislava Levého. Bývalý trenér Plzně by měl do Zlína přinést nový impuls a především výsledky. Zlín je totiž momentálně na předposlední a zároveň sestupové příčce.

Nového kouče na lavičce Zlína čeká opravdu ostrá premiéra na pražské Letné. „Pondělní porážka Sparty v Ostravě nám před vzájemným zápasem příliš nepomohla. Pro nás to je nevýhoda, ale soustředit se musíme především sami na sebe. Do konce podzimní části zbývají poslední čtyři kola a my se v nich musíme snažit získat co nejvíc bodů bez ohledu na jména a kvality soupeřů. Věřím, že hráči neprodají svou kůži lacino a na Spartě se budou prezentovat sebevědomým výkonem. Nesmíme hrát odevzdaně, to by byla voda na sparťanský mlýn. Hráči musejí mít víru ve vlastní síly, pouze tak mohou uspět,“ řekl k zápasu trenér Zlína, jehož tým na Spartě vyhrál naposledy před šesti lety.

Na dnešní vítězství Zlína vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 10.00 rovných. Věříte, že zvítězí naopak Sparta, pak si na Pražany vsaďte s kursem 1.25. Remízu ocenili experti bwin kursem 5.25.

Reklama