Hlavní obsah

Djokovič bude usilovat o druhé vítězství

Ve druhém dnešním utkání na Turnaji mistrů se dnes střetnou favorité Zlaté skupiny. Druhý nasazený Srb Novak Djokovič se v Šanghaji utká s turnajovou čtyřkou Rusem Nikolajem Davyděnkem.

Článek

Djokovič i Davyděnko své úvodní zápasy v Číně zvládli. Srbský tenista si poradil s Del Potrem, kterého porazil ve dvou setech. Davyděnko zdolal Tsongu až v tie-breaku třetí sady.

Už v závěru loňské sezony se Srb Novak Djokovič dotáhl v žebříčku za suverénní duo Federer a Nadal. Poprvé se tak kvalifikoval na Turnaj mistrů, ale ve třech zápasech nezískal ani set.

Zklamání si vanhradil hned v úvodu této sezony, když na Australian Open nenašel přemožitele a získal první grandslamový titul. Na jaře ještě vyhrál dva podniky série Masters, ale od května už žádný turnaj nevyhrál. Ovšem končil až závěrečných kolech na raketách Nadala, Murrayho nebo Federera. Jen ve Wimbledonu překvapivě nestačil na Safina.

Nicméně halové turnaje mu příliš nesedly. Dvakrát podlehl Tsongovi a jednou Karlovičovi. Přesto pevně drží pozici světové trojky a ztrácí necelých 600 bodů na druhého Federera. A jelikož Švýcar na úvod Turnaje mistrů prohrál, má Djokovič šanci zakončit rok na druhém místě. Více ho teď jistě zajímá postup ze skupiny.

Ten si může zajistit, nebo si ho výrazně přiblížit v případě, že si dnes poradí s Nikolajem Davyděnkem. Ten se do Šanghaje dostal už čtvrtým rokem po sobě. Pouze při premiérovém startu v roce 2005 postoupil ze skupiny, na dalších dvou ročnících si připsal jen po jedné výhře.

Letos zahájil vydřeným vítězstvím nad Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou a největší pravděpodobností mu tak k postupu mezi nejlepší čtyři stačí ze zápasů s Djokovičem a del Potrem vydolovat jednu výhru.

V uplynulém roce do své sbírky přidal další tři trofeje. Tou nejcennější byla ta z podniku Masters v Miami. I když už byl relativně "očištěn" z kauzy kolem jeho zápasu ze Sopot, druhá polovina sezony se mu nepovedla. Sám mluvil o tom, že už se těší na odpočinek. Že je tenisem unavený. V čínském Šanghaji ale ze sebe dostane maximum. Snad.

Jednadvacetiletý Djokovič se s Davyděnkem utkal zatím jen jednou. Letos v Davisově poháru se z vítězství radoval ruský tenista, protože srbský hráč zápas skrečoval, přestože vedl 2-1 na sety. V Šanghaji žádné zdravotní potíže nemá a proti "tenisem unavenému" Rusovi je favoritem. Kurs 1.40 je toho důkazem. Na Davyděnka si můžete vsadit s kursem 2.78.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články